Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Real Madrid - Atlético Madrid 2-4

Diego Costas viste gode takter for Spania i VM med tre scoringer, og angriperens form har på ingen måte avtatt gjennom sommerferien.

Se scoringene i Sportsnyhetene øverst!

Ett minutt ut i den Europeiske Supercupfinalen viste tankspissen seg fram. Costa snurret rundt med Serigio Ramos og Raphaël Varane før han hamret ballen i nettaket.

Real Madrid slo tilbake
​Men Real Madrid, som spilte sin første obligatoriske kamp etter at Cristiano Ronaldo forlot klubben, viste at de fremdeles kan score mål uten den portugisiske superstjernen.

Gareth Bale parkerte den ferske verdensmesteren Lucas Hernandez, og sendte et strøkent innlegg som Karim Benzema satte sikkert i nettet med hodet.

Kapteinen tok ansvar
30 minutter før slutt fikk Real Madrid en gyllen mulighet da Atlético Madri-veteran Juanfran handset innenfor sekstenmeteren. Siden den faste straffeskytteren de siste ni årene, Cristiano Ronaldo, er borte, fikk kaptein Sergio Ramos muligheten fra ellevemeteren. 32-åringen gjorde ingen feil og sendte Real-fansen til himmels.

Costa-dobbel
Atlético Madrid blir av mange eksperter spådd å kjempe om tittelen denne sesongen etter en aktiv sommer på overgangsmarkedet. Én av nyervervelsene som spilte fra start var Thomas Lemar. Den franske 22-åringen var en del av troppen som vant VM tidligere i sommer.

Men det var en av veteranene som viste vei. Ti minutter før slutt var Diego Costa frampå igjen. Atlético Madrid utnyttet en forsvarsfeil av Marcelo, og Costa fikk en enkel jobb med å sette ballen i nettet fra kloss hold.

Drømmetreff
Det ble ikke flere mål i ordinær tid, og kampen måtte ut i ekstraomganger. 20 minutter før slutt kom avgjørelsen. Atlético Madrids midtbanespiller Saul Niguez fikk drømmetreff da han banket ballen i krysset på hel volley fra 12 meter.

De røde og hvite fra Madrid var ikke ferdige for kvelden. Diego Costa arrangerte et strålende angrep som til slutt endte opp hos Koke som på vakkert vist satte ballen utagbart i hjørnet bak Keylor Navas.

De seiersvante rivalene greide ikke å slå tilbake, og dermed kunne Diego Simeone og hans menn juble for 4-2-seier og sesongen første tittel.