BAMBA-ERSTATTER: Flamur Kastrati er klar for Kristiansund.
BAMBA-ERSTATTER: Flamur Kastrati er klar for Kristiansund. Foto: Åserud, Lise

Her er alle «Deadline Day»-overgangene

Få full oversikt over Eliteserie-klubbenes innkjøp på overgangsvinduets siste dag.

Denne artikkelen oppdateres med alle de bekreftede overgangene Eliteserie-klubbene gjennomfører på overgangsvinduets siste dag.

Lagene er listet opp etter tabellposisjon og artikkelen oppdateres fortløpende.

1. Brann:

Har hentet midtstopperen Christian Eggen Rismark fra Ranheim. 27-åringen er barnebarnet til Nils Arne Eggen.

I tillegg har den svenske stopperen Jesper Löfgren skrevet under på en kontrakt som gjør ham til Brann-spiller fra 1. januar. Han kommer fra svenske Mjällby.

Klubben har også sikret seg Kristiansund-angriperen Daouda Bamba. Ifølge BT betaler Brann mellom åtte og ni millioner kroner for ham.

2. Rosenborg:

Trønderne har solgt midtbanespilleren Morten Ågnes Konradsen tilbake til Glimt. Han fikk elleve kamper for Rosenborg etter å ha kommet fra nettopp Glimt i 2017.

3. Haugesund:

FKH har sikret seg G19-landslagsspiller Tobias Hammer Svendsen. Midtbanespilleren kommer på lån ut sesongen fra tabellnabo Molde.

– Jeg kjenner Tobias godt fra min tid som landslagstrener på G18- og G19-nivå og han kommer hit med en fin kombinasjon av teknikk og fysikk. En veldig ambisiøs og spennende spiller å jobbe med, sier FKH-trener Eirik Horneland til klubbens nettsider.

4. Molde:
Molde sender Tobias Hammer Svendsen på lån ut sesongen til medaljerival Haugesund. Samtidig har 18-åringen skrevet under på en ny kontrakt som strekker seg ut 2020.

5. Sarpsborg 08:

Ingen overganger

6. Ranheim:

Ranheim har solgt stopperkjempen Christian Eggen Rismark til Brann.

7. Tromsø:

Ingen overganger

8. Kristiansund:

Angriperen Daouda Bamba forlater Kristiansund, og har har skrevet under for Brann.

Hans erstatter er klar: Kristiansund har signert Flamur Kastrati (26) fra tabelljumbo Sandefjord. Han har skrevet under på en treårskontrakt.

– Flamur er en spiller KBK har fulgt lenge, og som har prestert godt i våre kamper mot Sandefjord tidligere. Straks det ble aktuelt å selge Dao Bamba, satte vi igang prosessen med å hente Flamur til Kristiansund, sier sportslig leder Kenneth André Leren til klubbens nettsider.

– Han gir oss glød og innsats, bevegelighet og enda mer trykk. Flamur har gitt et meget godt inntrykk overfor klubben, og vi har godt håp om at han blir en svært god tilvekst. Sammen med de angriperne vi allerede har i klubben, er vi nå godt forspent foran sesonginnspurten, fortsetter Leren.

26-åringen har scoret fire mål på 16 kamper så langt denne sesongen.

9. Vålerenga:
​VIF-talentet Christian Borchgrevink leies ut til HamKam ut sesongen. Samtidig har han skrevet under på en ny kontrakt som strekker seg ut 2021-sesongen.

Det er også klart at angriperen Fitim Azemi går på lån til Sandefjord ut sesongen.

10. Odd:

Tidligere var det klart at Odd hadde sikret seg en avtale med André Sødlund fra 1. januar, men på overgangsvinduets siste sak er det klart at Odd og Sandefjord er blitt enige om at melder overgang til Odd allerede nå.

Andreas Nordvik (31) har også signert for Odd. Trønderen kommer fra danske Fredericia, og har signert en avtale ut sesongen.

11. Strømsgodset:
Strømsgodset har signert G19-landslagsbacken Nico Mickelson fra HamKam.

Han har signert en treårskontrakt med Godset, og slutter seg til klubben 1. januar 2019.

– Vi er veldig fornøyd med å ha sikret oss et av landets best talentfulle sidebacker i sitt alderskull. Dette er en spiller som vi har fulgt lenge og som passer vår profil og vår spillestil godt. Vi ser fram til å videreutvikle Nico her hos oss, sier sportssjef Jostein Flo til godset.no.

Mickelson har allerede 45 A-kamper for HamKam.

– Nico er en kvikk og energisk backtype med stor forflytningskapasitet. Løpssterk, offensiv og god med ballen i beina. Og så er han ikke minst en sulten og holdningssterk gutt som hele tiden jobber hardt for å bli bedre, sier SIF-trener Bjørn Petter Ingebretsen.

Samtidig er det klart at Mathias Berg Gjerstrøm (21) er klar for Notodden. Midtbanespilleren lånes ut dit resten av sesongen, og har samtidig forlenget kontrakten sin med Godset frem til sommeren 2019.

Godset har også solgt Marius Høibråten (23) til Sandefjord.

12. Bodø/Glimt:
Bodø/Glimt har hentet tilbake Morten Ågnes Konradsen fra Rosenborg. Lillebroren til Anders Konradsen gikk til trønderne fra nettopp Glimt i 2017. Han har skrevet under på en treårskontrakt.

En som ikke blir å se på Aspmyra lenger er Trond Olsen (34). Han har skrevet under for Sogndal.

– Vi er veldig glade for å ha Trond her hos oss. Dette er en viktig signering vi har jobbet med en stund. Trond kommer inn med mye erfaring og er klar til å bidra, sier sportslig leder Håvard Flo sogndalfotball.no.

Olsen gikk tidligere i sommer hardt ut mot Glimt, og mente klubben forsøkte å presse ham ut et halvt år før kontrakten hans gikk ut.

Ut portene på Aspmyra forsvinner også Jens Petter Hauge, men kun på midlertidig basis.

Hauge lånes ut til Aalesund ut sesongen, men har samtidig forlenget kontrakten til 2020.

13. Lillestrøm:

Lillestrøm har signert den nigerianske midtbanespilleren Raphael Ayagwa (20). Han har skrevet under på en kontrakt ut 2022-sesongen og kommer fra toppserieklubben Plateau United i hjemlandet.

Angriperen Tobias Gran har forsvunnet ut portene på Åråsen, og har skrevet under på en kontrakt med HamKam som strekker seg ut 2018-sesongen.

14. Stabæk

Keeper Mande Sayouba (25) er klar for danske Odense Boldklub. Det ble bekreftet av bæringene onsdag.

Etter seks år i Stabæk har ivorianeren skrevet under fireårskontrakt med OB. Sayoubas kontrakt med Stabæk gikk ut ved sesongslutt, men ifølge agent Jack Karadas ble klubbene enige om en kompensasjon som gjorde at overgangen gjennomføres nå.

– Det er litt vanskelig, for det var ingen enkel avgjørelse for meg. Jeg føler meg trist, jeg har tross alt vært her i seks og et halvt år. Det føles som om jeg forlater hjemmet mitt. Stabæk har vært alt for meg, min familie, sa keeperen selv til Stabæks egne hjemmesider.

Tonny Brochmann forlater også Stabæk. 29-åringen er klar for spill for Mjøndalen i Obos-ligaen.

15. Start:
Start viser at mener alvor, og har gjennomført den nest dyreste overgangen i klubbens historien ved å signere den nigerianske angriperen Adeleke Akinyemi (20) fra den latviske klubben Ventspils.

Den ghanesiske angriperen Ibrahim Arafat Mensah (23) ble også klar for sørlendingene på deadline day. På sine egne hjemmesider skriver Start at han er en allsidig angriper, som kan spille både som spiss, kantspiller og som offensiv midtbanespiller. Starts seneste tilskudd kommer fra tre år i slovensk fotball i klubben Aluminji.

Lars-Jørgen Salvesen (22) har meldt overgang til Ull/Kisa, bekrefter Start på sine nettsider. Som en del av avtalen har sørlendingene mulighetene til å hente ham tilbake om de ønsker.

– Lars-Jørgen har dessverre bli hemmet av et par alvorlige skader de siste årene. Han er i en alder der han virkelig trenger å spille kamper for å utvikle seg videre. Slik situasjonen er i Start nå hadde han trolig fått lite spilletid her i høst, og da er det bedre at han går til en klubb der han kan bli en viktig spiller, sier Tor-Kristian Karlsen, sportslige leder i Start.

Dessuten lånes den svenske spissen Isac Lidberg ut til HamKam-resten av sesongen. Første halvdel av sesongen var han på lån i Jerv. Abubakar Ibrahims overgang til HamKam ble også omgjort til en permanent avtale. Kantspilleren hadde vært på lån på Hamar første halvdel av sesongen.

16. Sandefjord

Tabbeljumbo Sandefjord har solgt angriperen Flamur Kastrati til Kristiansund.

André Sødlund var bosmanspiller og hadde allerede blitt enig om en overgang til Odd fra og med neste sesong. Nå har også klubbene blitt enige, slik at Sødlund blir Odd-spiller med umiddelbar virkning.

Men det kommer også spillere inn. Florø-keeper Jacob Storevik (22) har skrevet under på en kontrakt ut 2019.

Sandefjord har også hentet forsvarsspilleren Marius Høibråten fra Strømsgodset. 23-åringen har skrevet under på en kontrakt ut 2020.

I tillegg kommer angriperen Fitim Azemi på lån fra Vålerenga ut sesongen.

(©NTB/TV 2)