Hovedmannen i det politiet mener er en bedragerisak jobbet i DNB sine lokale i Bjørvika i Oslo. Han var innleid kunderådgiver i banken.
Hovedmannen i det politiet mener er en bedragerisak jobbet i DNB sine lokale i Bjørvika i Oslo. Han var innleid kunderådgiver i banken. Foto: Alexander Klanderud / TV 2

politiet:

– Slik rundlurte den DNB-ansatte mannen uvitende bankkunder

Politiet mener at en 26 år gammel mann utnyttet sitt stillingsforhold i DNB til å svindle flere av bankens kunder. Mannen nekter straffskyld etter tiltalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bedrageriene skal ha funnet sted sommeren og høsten 2016.

Ifølge politiet skal 26-åringen, som jobbet som innleid kunderådgiver i DNB, ha aktivert nettbankavtale og bestilt kodebrikker til flere kunder i DNB. Dette skjedde uten at de visste om dette.

I tillegg skal han ha endret enkelte kundeopplysninger hos en mannlig kunde. Deretter utstedte han seks bankkort bankkort i navnet til den nevnte kunden. Disse kortene skal han ha tatt kontroll på selv.

Tiltalte skal også ha bestilt kodebrikke og passord i navnet til en kvinnelig kunde. Da kodebrikken ble sendt i posten, fikk 26-åringen en medtiltalt til å hente ut den rekommanderte postforsendelsen i den uvitende kundens navn, ifølge tiltalen.

Han skal ha overført 980.200 kroner fra den kvinnelige kundens konto i DNB til en konto i en annen bank. Denne kontoen hadde 26-åringen kontroll på, mener politiet.

Tok ut 775.000 kroner

I løpet av høsten 2016 skal den innleide DNB-ansatte mannen ha fått innvilget kredittkort i tre mindre banker. Dette gjorde han ved å bruke personopplysningene til en kunde i DNB, mener politiet.

Ved ett tilfelle skal han ha forsøkt å ta opp et forbrukslån på 400.000 kroner hos Komplett Bank i en DNB-kundes navn, men denne lånesøknaden ble avslått.

Politiet mener også at 26-åringen og en annen mann urettmessig tappet DNB-kortene til en mannlig kunde for totalt 775.000 kroner ved å gjøre kontantuttak i en rekke butikker i Oslo. Uttakene skjedde i løpet av to dager i juli i 2016.

Statsadvokatene i Oslo har tiltalt den innleide DNB-ansatte 26-åringen sammen med fem andre personer. De øvrige er i hovedsak tiltalt for mindre alvorlige forhold, blant annet oppbevaring av andre personers identitetspapirer.

Ønsker ikke oppmerksomhet

Den DNB-ansatte nekter straffskyld etter tiltalen, opplyser mannens advokat, Petter Mandt. Den tiltalte sier at han ønsker minst mulig oppmerksomhet rundt saken.

– Ut over det har jeg ingen kommentar, sier Mandt til TV 2.

Kommunikasjonsrådgiver i DNB, Vidar Korsberg, sier at de ser svært alvorlig på denne type økonomisk utroskap og svindel.

– Siden det nylig er tatt ut tiltale og denne saken vil bli behandlet i rettssystemet, ønsker vi ikke å kommentere saken ytterligere på nåværende tidspunkt, skriver Korsberg i en e-post til TV 2. .

Straffesaken kommer opp for Oslo tingrett i november. Det er satt av seks dager til hovedforhandlingen.