Bahareh Letnes til TV 2: – Møter pressen i Arendal klokken 18

Bahareh Letnes bekreftet tirsdag ettermiddag at hun og Per Sandberg ville møte pressen i Arendal. Nå er det uvisst om og når de to vil snakke ut.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bahareh Letnes opplyste til TV 2 tirsdag ettermiddag at hun og Per Sandberg skulle møte pressen i Arendal klokken 18 tirsdag.

Like før den varslede pressekonferansen til Per Sandberg og Bahareh Letnes skulle finne sted, er det fortsatt helt uvisst om og hvor de to vil snakke ut.

De har i forkant varslet et kraftig oppgjør med norske medier.

I en tekstmelding til NTB tidligere tirsdag skrev Letnes tirsdag formiddag at de ikke hadde bestemt når og hvor pressekonferansen skal finne sted. «Vi har mye jobb i dag», skrev hun. Senere har de altså bestemt seg for å møte pressen i Arendal tirsdag kveld.

I et intervju med en persisk-språklig TV-kanal mandag snakket Letnes om mediestormen hun og Sandberg har stått i og om det hun betegnet som løgner og udokumenterte anklager.

Letnes: – Heksejakt

Per Sandberg skulle opprinnelig ha to opptredener under Arendalsuka, én i kraft av å være fiskeriminister og én som nestleder i Fremskrittspartiet, ifølge lederen av programkomiteen, Øystein Djupedal. Nå har Sandberg trukket seg fra begge vervene og har tilsynelatende ingen oppdrag i Arendal.

Letnes ville mandag ikke svare direkte på hva pressekonferansen skulle handle om, men ga følgende uttalelse til VG: – Det som er saken. Da skal dere få lov til å skyte oss mer. Da får dere svar.

I en SMS til Adresseavisen tirsdag skrev hun at hun «har opplevd dette som en heksejakt».

Blodtørste journalister

Statsminister Erna Solberg (H) reagerte tirsdag på medienes jakt på detaljer i Sandberg-saken, blant annet spørsmål om fremmede makter har kommet seg inn på Sandbergs telefon og om informasjon på telefonen er kompromittert.

– Av hensyn til rikets sikkerhet og PSTs metodebruk er det PST som må vurdere hva vi kan si. Når norske journalister nå er så blodtørstige etter å få svar, må vi sørge for at vi ikke offentliggjør ting som må holdes tilbake av hensyn til sikkerhetstjenestene, sa Solberg etter en pressekonferanse i Arendal om utfordringer i arbeidsmarkedet.

NTB/TV 2