SKAL HOLDE PRESSEKONFERANSE: Nylig avgåtte fiskeriminister Per Sandberg og kjærensten Bahareh Letnes skal holde pressekonferanse om saken tirsdag kveld.
SKAL HOLDE PRESSEKONFERANSE: Nylig avgåtte fiskeriminister Per Sandberg og kjærensten Bahareh Letnes skal holde pressekonferanse om saken tirsdag kveld. Foto: TV 2

Letnes i intervju med persisk TV: – Sandberg ville endre nordmenns syn på Iran

Per Sandberg og kjæresten Bahareh Letnes varsler et kraftig oppgjør med norske medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er ventet at Per Sandberg og kjæresten Bahareh Letnes vil holde pressekonferanse tirsdag. Paret har fortsatt ikke opplyst hvor og når denne seansen vil finne sted.

– Ikke bestemt, skriver Sandberg i en tekstmelding til TV 2 tirsdag klokken 08.30 på spørsmål om hvorvidt tidspunktet eller stedet er satt.

I en SMS til Nettavisen åpner Sandberg for at det kan komme til å skje i Arendal:

– Vi er i Oslo, ja. Mye jobb i dag, skriver han. Videre opplyser Sandberg at Arendal, der Arendalsuka pågår, blir vurdert.

I en tekstmelding til NTB skrev Letnes tirsdag formiddag at de ikke hadde bestemt når og hvor pressekonferansen skal finne sted. «Vi har mye jobb i dag», skrev hun.

Letnes: – Heksejakt

Sandberg skulle opprinnelig ha to opptredener under Arendalsuka, én i kraft av å være fiskeriminister og én som nestleder i Fremskrittspartiet, ifølge lederen av programkomiteen, Øystein Djupedal. Nå har Sandberg trukket seg fra begge vervene og har tilsynelatende ingen oppdrag i Arendal.

Letnes ville mandag ikke svare direkte på hva pressekonferansen skulle handle om, men ga følgende uttalelse til VG: – Det som er saken. Da skal dere få lov til å skyte oss mer. Da får dere svar.

I en SMS til Adresseavisen tirsdag skrev hun at hun «har opplevd dette som en heksejakt».

Ifølge VG har Letnes uttalt seg om saken i et intervju med den persiske TV-kanalen Bayan. Der forteller Letnes at Per Sandberg ville lære mer om Iran og iranere for å endre nordmenns syn på dem.

– I Norge er det mange som har et veldig negativt syn på Iran og iranere. Han var ute etter å finne en måte å presentere et riktig bilde av Iran og iranere på, sa Letnes.

Blodtørste journalister

Statsminister Erna Solberg (H) reagerte tirsdag på medienes jakt på detaljer i Sandberg-saken, blant annet spørsmål om fremmede makter har kommet seg inn på Sandbergs telefon og om informasjon på telefonen er kompromittert.

– Av hensyn til rikets sikkerhet og PSTs metodebruk er det PST som må vurdere hva vi kan si. Når norske journalister nå er så blodtørstige for å få svar, må vi sørge for at vi ikke offentliggjør ting som må holdes tilbake av hensyn til sikkerhetstjenestene, sa Solberg etter en pressekonferanse i Arendal om utfordringer i arbeidsmarkedet.

(©NTB / TV 2)