STORE SKADER: Utbrente bilvrak står på en parkeringsplass ved Frölunda torg i Gøteborg. Rundt 80 biler ble enten satt fyr på eller utsatt for hærverk i og utenfor Göteborg mandag kveld.

Foto: Adam Ihse/TT / NTB scanpix
STORE SKADER: Utbrente bilvrak står på en parkeringsplass ved Frölunda torg i Gøteborg. Rundt 80 biler ble enten satt fyr på eller utsatt for hærverk i og utenfor Göteborg mandag kveld. Foto: Adam Ihse/TT / NTB scanpix

To tatt etter bilbranner i Göteborg

To unge menn er pågrepet etter at et stort antall biler ble påtent i Göteborg mandag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det melder SVT.

Flere personer skal være innblandet i hendelsen, og ytterligere én person er for øyeblikket etterlyst.

De fleste som er innblandet i brannattentatene, skal være i slutten av tenårene eller tidlig i 20-årene.

De to pågrepne mennene er blant annet mistenkt for grov mordbrann og opptøyer.

Koordinert hærverk

I løpet av natten brant biler flere steder i Göteborg-området. I Trollhättan kastet ungdommer stein mot politi som ble tilkalt.

Flere vitner så grupper av svartkledde personer tenne på biler og springe fra stedet.

– Forskjellen denne gangen sammenlignet meg tidligere er at de startet på flere plasser samtidig, det har vært et slags signal som har gjort at man startet på flere steder samtidig, sier Robert Karlsson i Göteborg-politiet til Aftonbladet.

Få gjerningspersoner

Karlsson mener det sier seg om en liten gruppe mennesker som står bak ugjerningen. Politiet har funnet handlevogner med brosteiner og molotovcocktailer.

– Det er mange biler som brenner samtidig, men det er et fåtall personer som steller det til for veldig mange, sier Karlsson.

Ifølge Aftonbladet skriver politiet i Göteborg på sine Facebooksider at man vil ha økt tilstedeværelse av voksne i Hjällbo og Tynnered de neste kveldene. Politiet vil også sende ut så mange betjenter som mulig på gatepatrulje.