En Molde-spiller er tiltalt for voldekt. Il. foto.
En Molde-spiller er tiltalt for voldekt. Il. foto. Foto: Ekornesvåg, Svein Ove

Molde-spiller i retten: – Jeg vekket henne og sa: «Du må gå»

Molde-spilleren som er tiltalt for voldtekt avviser at han har gjort noe straffbart.

Etter lunsjpausen begynte den voldtektstiltalte Molde-spilleren å forklare seg i 12-tiden.

Les fornærmedes forklaring her

Han bekreftet at han ikke hadde kjennskap til fornærmede fra tidligere.

På spørsmål fra aktor om hva han gjorde den aktuelle lørdagskvelden 13.mai 2017, svarte tiltalte:

– Jeg var sammen med en kamerat først på kvelden, og etter det var vi hjemme hos meg, hørte på musikk og drakk. Det vil si – han drikker ikke, så det var bare jeg som drakk. Etter hvert kom det flere venner på besøk. Vi ble der en stund før vi gikk på Rød (utested i Molde, journ.anm.).

– Jeg møtte fotballvenner på Rød. Vi kjøpte noe å drikke, var i godt humør og lo og danset. Vi var der lenge, og etter det dro vi hjem til meg på nachspiel.

– Det stemmer ikke
Molde-spilleren sier han kjente noen av festdeltakerne på nachspielet, mens det fulgte med flere andre også som han ikke kjente.

– Vi spilte musikk, det var fest, jeg snakket med folk og danset. Det var først etter hvert jeg så jenta som anklager meg. Jeg pratet med henne, og danset til og med litt. Etter det satte vi oss ned, vi snakket ikke om noe viktig, men vi pratet. Etter at vi hadde snakket en stund, spurte jeg om vi skulle gå inn på soverommet, og hun sa ja.

– Det er blitt sagt at jeg har båret henne inn, men det stemmer ikke, for jeg hadde en skade i hånden min. Hun strakk ut hånda, reiste seg og vi gikk inn. Og da vi kom inn dit begynte vi å flørte. Det var ikke noe tvang, ikke noe aggressivt, vi flørtet en stund mens vi sto oppreist. Vi flørtet mer og mer, og tok på hverandre samtidig. Hun tok av seg undertøyet selv, jeg hadde som sagt vondt i hånden.

Tiltalte beskriver deretter hvordan de to hadde samleie. Etter en stund gikk han ut av soverommet og tilbake til festen, som fortsatt pågikk.

– Jeg gikk ut i stua, der var vennene mine. Jeg fortsatte å snakke, le og ha det gøy som alle andre. Etter en stund gikk alle, og da gikk jeg inn på soverommet igjen. Jeg trodde hun at hun også hadde gått, men så lå hun i sengen. Jeg vekket henne og sa: «Du må gå».

Han avviser fornærmedes forklaring om at hun våknet av at han lå oppå henne.

– Jeg la meg ikke i senga, jeg bare vekket henne og sa at alle har gått, og at du også må gå. Da våknet hun til og sa «hva er det du gjør?». Jeg svarte «jeg gjør ingenting». Og så sa hun det vi hørte i opptaket, «du har voldtatt meg».

– Du hører i opptaket at jeg er sint og opprørt. Når noen anklager deg for voldtekt, og du ikke har gjort det, blir du opprørt. Jeg ble så overrasket.

Aktor vil vite hva som var tanken da Molde-spilleren ba fornærmede om å bli med ham på soverommet.

– På nachspiel snakker man sammen, det er masse gutter og jenter til stede, man møter personer man snakker med og liker. Og har sex med.

– Jeg gikk inn for å vekke henne
På dette tidspunktet blir tiltalte bedt om å vise hvordan han hjalp fornærmede opp av stolen, da hun ble med inn på soverommet.

Aktor konfronterer tiltalte med hvorfor han ba jenta om å komme seg ut av leiligheten i 04/05-tiden på morgenen.

– Jeg gikk inn for å vekke henne. Alle hadde dratt, og jeg kjente henne ikke så godt. Men om hun hadde sagt hun ville fortsette å sove, ville jeg latt henne gjøre det.

Aktor gir seg ikke:

– Du har nettopp hatt samleie med ei du ikke kjenner så godt, hun ligger og sover, og du ber henne dra. Hvorfor gjør du det?

– Det lå ikke noe vondt bak det. Alle hadde dratt og jeg ønsket å si det til henne, men om hun hadde sagt hun ville fortsette å sove, ville jeg latt henne gjøre det.

– Hvorfor tror du hun våkner opp og sier at du har voldtatt henne?

– Jeg ble veldig sjokkert da hun sa det. For meg er det absolutt ikke noe å hente ved å ha sex med ei jente som sover.

– I lydopptaket: Erkjenner du overfor jenta at du har ligget med henne?

– Nei, jeg sa ikke det. For jeg snakket om den andre delen, etter at jeg hadde forlatt henne på soverommet, og ikke den første delen. Da jeg sa det (jeg har ikke ligget med deg, journ.anm.), snakket jeg om da jeg kom for å vekke henne. Fordi hun spør meg i opptaket om jeg har ligget med henne mens hun sov. Og jeg sier at jeg ikke har gjort det.

– Jeg var bevisst handlingene mine
Han bekreftet at både han og fornærmede hadde drukket.

– Jeg hadde drukket 2-3 drinker med vodka hjemme hos meg. På Rød kjøpte jeg en drink med vodka til.

– Hvordan vil du beskrive beruselsesgraden din? spør aktor.

– Jeg var godt påvirket, men var bevisst handlingene mine. Jeg visste hva jeg gjorde. Jeg er forsiktig med å drikke for mye ute blant folk, for folk kjenner meg.

– Den fornærmede da?

– Vi snakket sammen, og jeg oppfattet ikke at hun var døddrukken. Jeg har møtt døddrukne jenter på diskotek, og det er ikke interessant for meg.

– Hvordan var hun beruset i forhold til deg?

– Hvis jeg skulle sagt på en skala fra 0-5, ville jeg sagt at jeg var på 2,5 og hun på 3. Hun var ikke helt borte, vi snakket sammen.

TV 2 Sporten følger rettssaken mot den voldektstiltalte Molde-spilleren.