BRANN-RETUR: Starts keeper Håkon Opdal etter 1-3 tapet i eliteseriekampen mellom Start-Haugesund på Sparebanken Sør arena.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
BRANN-RETUR: Starts keeper Håkon Opdal etter 1-3 tapet i eliteseriekampen mellom Start-Haugesund på Sparebanken Sør arena. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Opdal returnerer til Brann - Grøgaard er spilleklar

Tidligere Brann-keeper vender hjem og Thomas Grøgaard er spilleklar.

Som TV 2 Sporten meldte tidligere tirsdag blir ​Håkon Opdal Brann-spiller fra nyttår.

36-åringen returnerer til Bergen fra og med kommende sesong, og har skrevet under på en toårskontrakt. Det bekrefter Brann på sine nettsider.

Det vil si at keeperen kommer til å fullføre sin inneværende kontrakt med Start.

Oddingen spilte for Brann i perioden 2001 til 2011. Sisteskansen var en viktig brikke på laget som tok seriegull i 2007. Han vant også cupgull i 2004.

I 2012 spilte den tidligere landslagskeeperen for danske SønderjyskE, før han i 2013 dro til Start.

– Han har vært en viktig mann for Start de siste årene. Nå har han mistet keeperplassen til tyske Jonas Deumeland, også etter at Opdal kom tilbake fra skade. Brann har hatt et aldri så lite keeperproblem den siste tiden, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– Brann henter nok ikke Opdal som et sikkert førstevalg. Jeg ser for meg at han blir en av to keepere som kommer til å kjempe om den plassen. Jeg tror nok Brann sikter enda høyere når de skal hente en ny keeper inn mot neste sesong, men Håkon Opdal er et veldig godt alternativ og en veldig bra mann å ha i keeperteamet, sier Mathisen.

Opdal har også 12 A-landskamper for Norge.

Sportssjef Rune Soltvedt mener det er riktig å hente hjem Opdal nå.

– Situasjonen i keeperteamet vårt akkurat nå er at Samuel Sahin-Radlinger er her på lån fra Hannover. Det er ingen garanti for at han er her neste år, sier han til Brann.no.

– Vår andre keeper Markus Pettersen trenger kamptrening på høyere nivå for å ta nye steg, og en tanke kan være å leie ham ut, for eksempel til en klubb i OBOS-ligaen i 2019, fortsetter Soltvedt.

Tidligere i vinduet har Brann også signert Odd-backen Thomas Grøgaard, men forsvareren skulle i utgangspunktet ikke slutte seg til klubben før nyttår. Nå melder klubben at han blir kjøpt allerede nå.

– Vi har vært sårbare for skader. Thomas Grøgaard er i kampform og kan bidra fra dag én om Lars Arne Nilsen og teamet hans ønsker det, sier Soltvedt til Brann.no.

Det norske overgangsvinduet stenger ved midnatt onsdag 15. august.