PÅGREPET: En mann er pågrepet etter å ha kjørt en bil inn i en sperring utenfor parlamentet i London. Politiet rykket ut med flere biler.
PÅGREPET: En mann er pågrepet etter å ha kjørt en bil inn i en sperring utenfor parlamentet i London. Politiet rykket ut med flere biler. Foto: Hannah Mckay / REUTERS

Mistenker terror:

Flere skadd etter bil braste inn i sperring ved parlamentet i London

En mann er pågrepet, mistenkt for terror, etter at en bil i stor fart kjørte inn i en sperring utenfor parlamentet i London, bekrefter britisk politi.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en pressemelding tidligere tirsdag skrev politiet i London at flere fotgjengere var skadd, men at ingen så ut til å ha livstruende skader.

Ambulansetjenesten i London skrev på Twitter like før klokken halv 11 at de hadde behandlet to personer på stedet. De ble senere fraktet til sykehus, og skal ikke være alvorlig skadet.

Hendelsen skjedde klokken 7.37. Flere nødetater rykket raskt ut til stedet, og veien er sperret av.

«Den mannlige sjåføren er pågrepet, og en rekke fotgjengere er skadd. Politiet forblir på stedet» skriver Metropolitan Police på Twitter.

Senere har politiet opplyst at mannen er mistenkt for terror, skriver AFP.

Westminister t-banestasjon ble stengt, i tillegg til veien rundt Millbank, Parliament Square og Victoria Tower Gardens.

Et øyevitne fortalte til BBC at handlingen så ut til å være med hensikt. Bilen skal ha kjørt med stor fart mot sperringene.

– Jeg gikk på den andre siden av veien da jeg hørte lyder og noen som skrek. Jeg snudde meg, og så en sølvfarget bil som kjørte veldig nærme sperringene, kanskje til og med på fortauet, sier øyevitnet til avisen.

Andre vitner meldte om syklister liggende på veien, og opptil ti politibiler på stedet, skriver Sky News.

Vincent McAviney er korrespondent og reporter for en rekke britiske medier, og kom til parlamentet like etter hendelsen fant sted. Han la ut en video på Twitter under politiets utrykning: