MASKERT: En mann bevæpnet med det som antas er en pistol ranet en kiosk i Oslo.
MASKERT: En mann bevæpnet med det som antas er en pistol ranet en kiosk i Oslo. Foto: Politiet

Væpnet mann ranet bensinstasjon i Oslo

En væpnet mann ranet natt til tirsdag en bensinstasjon i Konows gate i Oslo sentrum. Politiet søkte med flere patruljer etter gjerningspersonen, uten hell.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi fikk melding fra en ansatt som var blitt ranet av en mann. Raneren hadde vist fram det vi mener er en pistol, så hadde han forsynt seg av sigaretter og gått derfra, forteller operasjonsleder Steinar Hausvik til TV 2.

Den ansatte har forklart til politiet at mannen ikke var fysisk eller truende.

– Vi har fått beskjed om at den ble «vist fram», og tolker det ikke som at pistolen ble rettet mot den ansatte. Men det var neppe en hyggelig opplevelse, sier Hausvik til NTB.

Politiet ble varslet om hendelsen i Konows gate klokken 1.20.

– Vi lette i en god stund og søkte blant annet med hund, men det var uten hell, sier Hausvik til TV 2.

Den ansatte har forklart at det var en hvit mann iført en rød Adidas-jakke, blå lue og mørk bukse. Han var norsktalende.

Politiet har offentliggjort et bilde fra overvåkningskameraet som viser at mannen var maskert med et skjerf, brukte øretelefoner og bar på en stor ryggsekk.

De operative tiltakene er over tirsdag morgen, og saken har gått videre til etterforskning.

– Vi lette etter han i flere timer i nærliggende områder. Vi så på videokamera og snakket med vitner, men han var godt maskert, forteller operasjonsleder Line Skott til TV 2 klokken 7.30 tirsdag morgen.

(©NTB / TV 2)