Cech i bitter Twitter-feide med rivalens gamleklubb

Petr Cech har havnet i en real Twitter-krangel med Bayer Leverkusen etter kampen mot Manchester City søndag.

Petr Cech fikk noe overraskende sjansen mellom stengene for Arsenal i serieåpningen mot Manchester City, på bekostning av nyinnkjøpte Bernd Leno.

Veteranen hadde tydelig fått beskjed av manager Unai Emery om at Arsenal skulle spille seg ut bakfra – noe som førte til flere situasjoner hvor Arsenal-fansen satt med hjertet i halsen.

Det hele toppet seg da tsjekkeren holdt på å sentre ballen i eget mål etter å ha fått et tilbakespill.

Se situasjonen i videovinduet øverst.

Videoen av hendelsen gikk naturligvis sin seiersgang på sosiale medier, og Bayer Leverkusen, gamleklubben til Cechs keeperrival Leno, hev seg på med sin offisielle Twitter-konto. Den tyske klubben skrev først «Vi vet kanskje om en fyr...» under videoen av tabben, før de fortsatte med å skrive «I tilfelle du lurte på hvordan man spiller seg ut bakfra» illustrert med en video av Leno som starter et nydelig Leverkusen-angrep med en kortpasning.

Det ble starten på en hel kjede av «tweets». Den tsjekkiske målvakten syntes nemlig ikke Leverkusens Twitter-ansvarlig var noe morsom i det hele tatt og repliserte med denne kraftsalven:

– I Arsenal deler vi viktige verdier som gjør oss til en stor klubb, ikke bare fotballmessig. Rettferdig konkurranse, profesjonalitet og sportsånd er de viktigste man lærer bort til unge fotballspillere, og det er trist å se når andre klubber ikke deler de samme verdiene, skriver Cech i meldingen hvor han også tagger Bayer Leverkusen.

Leverkusen var raskt ute med å svare 36-åringen.

– Hei Petr. Det kan virke som om vår spøk om at vi ønsket å se Leno, vår tidligere spiller, i aksjon, har blitt tatt litt mer alvorlig/personlig enn tiltenkt. Det var bare litt «banter». Vi er for alle verdiene du nevnte og ønsker deg og din store klubb alt det beste. Fin redning en-mot-en mot Aguero!

Cech har ikke svart på Leverkusens unnskyldning, men Romas offisielle engelske Twitter-konto har slengt seg inn i krangelen ved å publisere en GIF av en popcorn-spisende Michael Jackson...

– Takk for å dukke opp da vi trodde alle var i ferd med å gå hjem, svarer Leverkusen lakonisk.

Unai Emery uttalte etter kampen at han var fornøyd med Cechs prestasjon. Han varslet samtidig at han ville rotere keeperne i ukene og månedene fremover.

– Cech spilte bra. Og han har efaringen som trengs. Leno begynner med oss. Han jobber veldig godt, og han spilte også bra i oppkjøringen. Men han kan vente på øyeblikket sitt.