PUMA: Det var denne pumaen som kom på besøk. Foto: Politiet
PUMA: Det var denne pumaen som kom på besøk. Foto: Politiet

Kom hjem og fant puma som slikket seg rundt munnen etter å ha spist huskatten

Etter pumabesøket ber politiet folk om å passe på at vinduer og dører er lukket og låst om natten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Noen ganger kan det være lurt å passe på at dører og vinduer er skikkelig lukket før man forlater hjemmet.

Det fikk i hvert fall noen beboere i byen Boulder, ikke langt fra Denver i den amerikanske delstaten Colorado, erfare i forrige uke. Da en av beboerne kom hjem forrige torsdag, oppdaget han nemlig en puma inne i huset.

– Ja, han sa at det var skremmende. Den så rett på han og slikket seg rundt munnen, og han (romkameraten, journ.anm.) stakk av. Jeg har et bilde av pumaen som ligger på sofaen. Det ser ut som om den ser på TV, sier huseier Kayla Slaughter til den lokale tv-stasjonen KDVR.

Gikk rundt i huset

Nødetatene ble tilkalt, og det lokale politiet har lagt ut et bilde av pumaen som sitter ved sofaen i huset.

Ifølge CBS 4 er det svært sjeldent at dette skjer i Boulder, slik at politiet og viltekspertene brukte flere timer på å finne ut hva de skulle gjøre.

Naboene holdt seg selvfølgelig innendørs mens dramaet pågikk, men fulgte med på situasjonen gjennom vinduene. De kunne se det store kattedyret som gikk rundt i huset. Pumaen tok seg blant annet en tur i andre etasje.

– Jeg så ørene og ansiktet dukke opp, og de var der i et par sekunder, sier nabo Leah Frankel, som filmet hendelsen, til CBS 4.

Politiet klarte til slutt å skremme dyret ut via inngangsdøra ved å skyte ikke-dødelig ammunisjon. Ifølge KDVR gikk pumaen nedover gaten og mot skogen etter besøket.

Ifølge myndighetene har pumaen trolig kommet seg inn i huset via en nettingdør.

«Vær så snill å hold dører og vinduer i førsteetasje lukket og låst om natten når du ikke er hjemme (dette er også et godt råd mot bjørner og innbruddstyver)», skriver Boulder-politiet på mikrobloggtjenesten Twitter.

Drepte huskatten

Dessverre fikk ikke besøket en lykkelig slutt for alle parter. Familiekatten Klondike var nemlig alene hjemme og ble drept av pumaen.

– Hun var flott og det er vanskelig, at dette ble slutten for det hun hadde, sier matmoren om katten hun har hatt i ti år til KDVR.

Til CBS 4 sier huseieren at hun er bekymret over at pumaen ikke er fanget, men at hun er blitt forsikret om at den trolig ikke kommer tilbake.