Et innrammet bilde av Arvin Taravaty ble satt frem på åstedet. Det er tatt fra tiden da han var en talentfull spiller på aldersbestemt nivå i Vålerenga fotball. (/Bildet gjengis med tillatelse fra familien).
Et innrammet bilde av Arvin Taravaty ble satt frem på åstedet. Det er tatt fra tiden da han var en talentfull spiller på aldersbestemt nivå i Vålerenga fotball. (/Bildet gjengis med tillatelse fra familien). Foto: Tore Kristiansen / VG / NTB Scanpix

arvin (20) ble drept:

Tiltalt: – Mente bare å rispe med kniven

En 24 år gammel mann er tiltalt for å ha drept Arvin Taravaty (20) i Oslo i fjor. Tiltalte sier at han aldri hadde til hensikt å drepe.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag 7. september i fjor ble Arvin Taravaty (20) drept på Ellingsrud i Oslo. Ved 21.40-tiden ble han knivstukket på høyre side av halsen.

Taravaty ble fraktet til Ullevål sykehus. Der lå han i to dager før han døde som følger av stikkskaden han var påført.

I dagene etter hendelsen gikk politiet ut og etterlyste en da 23 år gammel mann med navn og bilde.

Han ble pågrepet på Gardermoen den 23. september, 16 dager etter drapet. Mannen hadde i mellomtiden oppholdt seg i Marokko, opplyste politiet etter arrestasjonen.

– Mente å rispe

Statsadvokaten har nå tatt ut tiltale mot mannen som nå er blitt 24 år. Han må møte i Oslo tingrett i november.

– Han nekter straffskyld for forsettlig drap, men han erkjenner de faktiske forholdene. Min klient sier at han ikke hadde drapsforsett, sier 24-åringens advokat Jan Kristian Kvanvik til TV 2.

– Hva hadde din klient til hensikt å gjøre med offeret?

– Det var en voldsepisode som kom ut av kontroll. Han mente bare å rispe med kniven, men situasjonen kom altså ut av kontroll, og det ble påført en skade som medførte en alvorlig skade, sier Kvanvik.

Var fotballtalent

Han sier at klienten er svært lei seg for det som har skjedd.

Politiet har tidligere uttalt at de tror det var en konflikt mellom avdøde og tiltalte, men det er ukjent hva denne handlet om. De to var bekjente av hverandre fra tidligere.

Politiet har sikret seg en overvåkningsvideo fra åstedet som gir et godt bilde av hendelsesforløpet. Den drapstiltalte 24-åringen er en kjenning av politiet.

VG har tidligere skrevet at avdøde Arvin Taravaty var et lovende fotballtalent. Han var blant annet en del av Vålerengas G16-lag som ble Norgesmester i fotball i 2012.

I september i fjor sa Vålerenga-spiller Ivan Näsberg til VG at Taravaty var en «fantastisk god fotballspiller som kunne nådd langt»

– Han ble tilbudt å spille på elitelaget, men valgte å satse på skole, sier Näsberg, som var til stede i begravelsen.

TV 2 har vært i kontakt med bistandsadvokaten til Taravatys familie. Han ønsker foreløpig ikke å kommentere tiltalen.