KAN BLI NESTLEDER: Sylvi Listhaug kommer til å bli fungerende nestleder i Frp, ifølge statskanalen. Dette bildet ble tatt under et intervju med TV 2 tidligere i sommer: Foto: Lovise Gangnes/TV 2
KAN BLI NESTLEDER: Sylvi Listhaug kommer til å bli fungerende nestleder i Frp, ifølge statskanalen. Dette bildet ble tatt under et intervju med TV 2 tidligere i sommer: Foto: Lovise Gangnes/TV 2

Siv jensen om ny nestleder:

– Listhaug er en åpenbar kandidat

Partileder Siv Jensen sier hun samarbeider godt med Sylvi Listhaug, og at Listhaug er en åpenbar kandidat til å ta over som nestleder etter Per Sandberg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag takket fiskeriminister Per Sandberg for seg som statsråd og nestleder i Fremskrittspartiet. Han trakk seg etter massivt press etter den mye omtalte Iran-ferien, samt brudd på regjeringens varslingsregler og brudd på regler for mobilbruk.

Mandag sa Frp-leder Siv Jensen at hun ikke så bort fra at Sylvi Listhaug kunne bli ny nestleder etter Sandberg.

Også på spørsmål fra TV 2 bekreftet Jensen at Sylvi Listhaug er en åpenbar kandidat.

– Blir Sylvi Listhaug ny nestleder i Fremskrittspartiet?

– Hun er i hvert fall en helt åpenbar kandidat. Jeg har samarbeidet med Sylvi i mange år. Hun er en populær politiker. Jeg er veldig glad for at vi har mange sterke navn. Men at Sylvi er en av dem, det er det ingen tvil om, sa hun til TV 2.

– Blir ny nestleder

Også statskanalen NRK erfarer at Listhaug trolig kommer til å bli fungerende nestleder i Frp etter at Per Sandberg trakk seg mandag.

Ifølge Jensen skal Fremskrittspartiet konstituere en ny nestleder etter Per Sandberg på et sentralstyremøte 3. september. Denne konstitueringen kan forlenges til landsmøtet våren 2019.​

Takket for innsatsen

Siv Jensen takket Sandberg for innsatsen etter at det ble kjent at han trakk seg fra vervet.

– Per Sandberg har vært svært viktig for Fremskrittspartiet og regjeringen gjennom mange år, men det er klokt at han nå går av, sa Frp-leder Siv Jensen, ifølge nyhetsbyrået NTB.

– Han har gjort en formidabel innsats, og det blir et stort rom å fylle. Jeg mener likevel det er klokt at Per nå velger å gå, fortsatte Frp-leder Siv Jensen på pressekonferansen mandag ettermiddag.

TV 2/NTB