Rosenborg skuslet bort kjempesjanse

Rosenborg hadde tatt over tabelltopp med seier hjemme over Stabæk, men trønderne ble holdt til uavgjort av Henning Bergs mannskap.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se scoringene i Sportsnyhetene i vinduet øverst!

Rosenborg – Stabæk 1-1

Brann gikk på braktap i Molde, men Rini Coolens lag slet med å spille seg til sjanser mot et kompakt Stabæk-lag på Lerkendal.

Vålerenga-trener Ronny Deila, som gjestet FotballXtra, mener Rosenborg ikke fortjente noe mer enn ett poeng.

– Det har skjedd mye på Lerkendal de siste ukene. Slipper du deg litt ned, kan du kjenne på den trøttheten som kommer med kroppen. Slik så det ut i dag. De var ikke på stasjon, og Stabæk får et fullt fortjent poeng, sier Deila etter kampen i TV 2s studio.

Njie herjet med Hedenstad

Alexander Søderlund fikk en kjempemulighet da han kom først på et innlegg i starten av første omgang, men haugesunderen satte ballen over fra kloss hold.

I motsatt ende var Ohi Omoijuanfo uhyre nær midtveis i omgangen etter flott forarbeid av Moussa Njie, men André Hansen reddet avslutningen på mesterlig vis.

Etter hvilen var Njie på farten igjen, og passerte Vegard Eggen Hedenstad enkelt. I boksen fant han Franck Boli, som satte ballen via tverrliggeren og i mål.

– Hedenstad ser ut som en brusboks i den duellen. Han blir rett og slett bare passert, sa Jesper Mathisen i FotballXtra.

Ekspertene var imponerte over hvordan Henning Bergs Stabæk spilte mot trønderne på fremmed gress.

– Det har vært en jevn kamp, og Stabæk har vært farlig frempå i hver gang de har hatt muligheten. Stabæk kjemper bra, er godt organiserte og har ikke sluppet Rosenborg til noen ting, roste Deila.

Baklengsmålet blåste liv i trønderne, som svarte øyeblikkelig. Hedenstad slo en dødball på bakre stolpe. Tore Reginiussen fikk en fot på ballen, og Marius Lundemo kunne trille ballen inn på åpent mål. Da hadde Rosenborg en god periode, men datt nedpå igjen.

– Ser rådville ut

Fem minutter før slutt fikk bærumsklubben en kjempesjanse til å stikke av med alle poengene da Ola Brynhildsen ble spilt gjennom.

Innbytteren fikk imidlertid ikke plassert ballen godt nok til å overliste André Hansen.

– Stabæk er farlige. Rosenborg ser slitne ut. De klarer ikke å få til et press i det hele tatt og ser rådville ut, kommenterte Deila i FotballXtra.

På overtid svarte Rosenborg med nettopp et press. Tore Reginiussen og Nicklas Bendtner fikk hver sin gode mulighet, men avslutningene gikk henholdsvis langt utenfor og langt over.

Dermed har Rosenborg ett poeng opp til Brann. Stabæk ligger på kvalikplass, bak Lillestrøm på målforskjell.

Lagoppstillinger

Rosenborg (4-3-3): Hansen - Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Gersbach (Botheim) - Jensen, Lundemo, Meling - Levi, Søderlund (Vilhjálmsson), Bendtner.

Stabæk (4-4-2): Sandberg - Hernández, Demidov, Granli, Moe - Sæter, Njie (Brynhildsen), Vetlesen, Børkeeiet - Omoijuanfo, Boli.