FINT, SÅ VÅTT: Sola må nytes mens du kan, for snart kommer regnet.
FINT, SÅ VÅTT: Sola må nytes mens du kan, for snart kommer regnet. Foto: NTB Scanpix

Nyt starten på uken – resten blir søkkvåt

Meteorologen har en klar oppfordring: Kom deg ut i sola på mandag og tirsdag. For fra onsdag blir det vått og grått.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den kommende uken starter tørt for de aller fleste. I hele Sør-Norge blir det fint både mandag og tirsdag, med temperaturer opp mot 20 grader.

Dette gjelder for både Bergen, Kristiansand og Oslo.

Lavere temperaturer

For områdene fra Nordmøre og nordover byr starten av uken på skyet og halvskyet vær med enkelte regnbyger. Temperaturene i nord blir derimot ikke all verden, og gradestokken strekker seg ikke lenger enn til 10-15 grader.

Meteorologen oppfordrer derfor til å nyte oppholdsværet så godt det lar seg gjøre. For på onsdag kommer det mange lavtrykk inn fra vest, noe særlig Vestlandet vil merke.

– Her kan det komme opp mot 30-50 millimeter nedbør både onsdag, torsdag og fredag, sier vakthavende meteorolog i Storm, Lillian Bergheim, til TV 2.

Torsdag blir det vått

Områdene rundt Østafjells blir liggende i le, og slipper unna det meste av nedbøren som kommer.

– Der holder det seg stort sett ganske tørt, men på torsdag vil også disse områdene få regn. Det gjelder for hele Sør-Norge, sier Bergheim.

Og til alle som lurer på om ekstremvarmen vil melde sin ankomst igjen, har meteorologen en trist nyhet. Særlig for enkelte deler av Norge.

– Det blir fortsatt lange perioder med opphold og sol, men temperaturene vil holde seg på rundt 20 grader. For Vestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge så ser det ikke ut til å være noen stabile godværsperioder i sikte med det første, sier Bergheim.