«Nye Arsenal» tapte: – De har fortsatt mange av syndromene fra forrige sesong

Arsenal gikk offensivt til verks i Unai Emerys debut, men ble straffet av Manchester Citys stjernespillere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se de vakre scoringene i sammendraget av kampen i vinduet øverst!

Arsenal – Manchester City 0-2

Emery kunne knapt fått en vanskeligere oppgave i sin første kamp, og måtte se seg slått etter vakre scoringer av Raheem Sterling og Bernardo Silva.

TV 2s fotballeksperter mener det var en vanskelig debut for spanjolen.

– Fra Arsenal var det veldig mye rart. Det var mange plusser, men veldig mange minuser. Det er et prosjekt i startgropen, og vi må gi de en fair sjanse. De skapte mye positivt, men totalt sett var de det dårligste laget, konkluderer Erik Thorstvedt i TV 2s Premier League-studio.

Til tross for Manchester Citys høye press, prøvde Arsenal å spille seg ut med høy risiko bakfra. Særlig Petr Cech så ut til å slite med å tilpasse seg.

– Jeg synes Arsenal har mange av de samme syndromene som forrige sesong. De har spillere som ødelegger ganske mye. Cech sprer ikke trygghet, og Xhaka er teknisk dårlig fortsatt. Det gjør at de ikke får angrepet mer enn de gjør, mener Simen Stamsø Møller.

På slutten klarte aldri «The Gunners» å sette de regjerende mesterne ordentlig under press.

– At de ikke gutser mer og går for et litt høyere press, er veldig synd. De prøver virkelig så godt de kan lenge, men ikke på slutten. Det kan også ha med krefter å gjøre, men jeg tror det er noe som ligger i bånn. De har ikke den spiriten ennå. Det kan komme, men de hadde ikke den forrige sesong heller, påpeker Stamsø Møller.

Sterling med vakker scoring
Manchester City startet kampen med å sette Arsenal under press, og kunne fått betalt allerede etter sju minutter.

Sterling driblet til seg rom i feltet, men avslutningen ble mesterlig reddet av Petr Cech.

Etter et kvarter var Sterling på farten igjen. Han skar innover i banen fra venstrekanten, og denne gangen klarte Cech ikke å stoppe skuddet.

– Det er en fantastisk prestasjon av Sterling, men Arsenal slipper ham til altfor enkelt, konkluderte Hangeland.

Etter scoringen fikk City også mer rom å kontre i. Da Sergio Agüero ble felt like utenfor boksen, skjøt Riyad Mahrez frisparket knallhardt i keeperhjørnet. Petr Cech ga en livsfarlig retur, men ryddet opp med en god redning etter at Aymeric Laporte kom først på ballen.

Like før hadde Hector Bellerín fått hjemmelagets største sjanse. Han fintet lekende lett bort Benjamin Mendy, men skjøt rett på Éderson fra skrått hold.

Vakker Silva-scoring

Etter pause gikk «The Gunners» offensivt til verks. Emery tok av Aaron Ramsey til fordel for Alexandre Lacazette, og franskmannen holdt på å score øyeblikkelig.

Han tok ballen på halvspretten utenfor feltet, men skuddet strøk stolpen ved siden av en måpende Éderson.

Like etter fikk Agüero en eventyrlig mulighet. Unggutten Matteo Guendouzi bommet på ballen som bakerste mann, og argentineren fikk spasere over halve banen. Istedenfor å spille Kevin De Bruyne, avsluttet han og Cech reddet.

Stjernespissen kunne imidlertid puste lettet ut. I påfølgende angrep rullet de lyseblå fra Manchester opp langs venstre, og Mendy slo inn til Bernardo Silva. Portugiseren hamret ballen i vinkelen.

– Det er et praktfullt angrep. Mendy er arkitekten. Innlegget er meget intelligent, men det er på ingen måte ferdigscoret – en fantastisk avslutning, kommenterte Hangeland.

Fem minutter før slutt fikk Arsenal en kjempemulighet til å blåse nytt liv i kampen. Mesut Özil plukket opp en stygg Éderson-feilpasning, men touchet ble langt. Lacazette kunne fått den alene med keeper, men trodde han var i offside og lot heller Özil jakte den. Da nådde City-keeperen frem først.

Lagoppstillinger

Arsenal (4-3-3): Cech - Bellerín, Mustafi, Sokratis, Maitland-Niles (Lichtsteiner) - Xhaka (Torreira), Guendouzi, Ramsey (Lacazette) - Özil, Aubameyang, Mkhitaryan.

Manchester City (4-2-3-1): Éderson - Walker, Stones, Laoprte, Mendy - Gündogan, Fernandinho - Mahrez (De Bruyne), B. Silva, Sterling (Sané) - Agüero (Jesus).