TILBAKE: Petter Northug.
TILBAKE: Petter Northug. Foto: Olsen, Geir

Petter Northug tilbake i trening

Petter Northug og Arild Monsen har lagt en plan for de neste ukene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Petter Northug måtte melde forfall til Blinkfestivalen forrige helg, og trener Arild Monsen uttalte at de ikke fant ut av hva som var galt med langrennskongen.

– Petter er ikke trenbar, sa Monsen.

Nå kommer sprinlandslagstreneren med oppløftende meldinger om Petter Northug.

– Det har skjedd positive ting med kroppen til Petter Northug de siste dagene, sier landslagstrener Arild Monsen i en pressemelding fra Skiforbundet.

Han har søndag vært i møte med Northug og lagt en plan for de neste ukene.

Northug deltar ikke på Toppidrettsveka til uka. Han dropper også en planlagt høydesamling i august. I stedet følger han to samlinger med sprintlandslaget i lavlandet i august og september.

Optimistisk Northug

Northug har følt seg sliten i kjølvannet av et treningsopphold i Spania nylig og valgte å stå over Blinkfestivalen i Sandnes i forrige uke. Også denne ukens landslagssamling i Steinkjer gikk uten medaljegrossisten.

– Petter er glad for at han er tilbake, han er optimistisk og ser lyst på at han ikke har hatt sykdom i kroppen. Vi skal nå få gjort et godt og grundig treningsarbeid fremover, sier landslagstrener Arild Monsen.​

Inne igjen

Northug er tilbake på sprintlandslaget etter å ha brutt med landslaget etter VM i Val di Fiemme i 2013. Siden har han satset på egen hånd med sitt eget team, før han før denne sesongen gjorde comeback.

Northug har to tunge sesonger bak seg. Begge ganger fikk han problemer etter høydeopphold i sesongoppkjøringen.

Tidligere i måneden sa lagkamerat Finn Hågen Krogh at han tror Northug snart er tilbake og i full trening.

– Han har vel hatt tøffe perioder før, som han har hvilt seg ut av, selv om han kanskje har bommet litt de to siste sesongene. Han har alltid trent hardt og hvilt godt, og nå er han i en hvileperiode. Jeg tror vi får se han i full blomst ganske snart igjen, så jeg er ikke bekymret i det hele tatt, sa Krogh til NTB.

(©NTB/TV 2)