solbergS TIDLIGERE HØYRE HÅND:

– Du kan ikke ha to personer med en slik konflikt sammen i regjeringen

Sigbjørn Aanes, Erna Solbergs tidligere rådgiver, mener fiskeriminister Per Sandberg og hans ekskone og Frp-statssekretær Line Miriam Sandberg ikke kan sitte sammen i regjering.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag hevdet Frp-statsråd Per Sandbergs datter Charlotte Kjær Sandberg at grunnen til at faren ikke hadde informert om sin mye omtalte ferie til Iran var en konflikt Per Sandberg (58) har med sin fraseparerte ektefelle Line Miriam Sandberg (48).

Ifølge datteren kjenner både statsminister Erna Solberg (H) og Frps partileder Siv Jensen til at Sandberg lot være å varsle om ferieplanene fordi han ville unngå at de ble lekket til media eller andre ved at hans ekskone fikk kjennskap til planene.

– Hans sjefer er informert om situasjonen, og vet godt hva som foregår, sier datteren Charlotte i TV 2-intervjuet.

Per Sandberg ville ikke bidra til artikkelen der hans datter uttalte seg, men var innforstått med intervjuet.

Heller ikke Sandbergs fraseparerte kone ønsker å kommentere saken.

Kan møtes i retten

Som TV 2 kunne fortelle i går er det sterk uenighet mellom Per og Line Miriam Sandberg om flere forhold rundt skilsmissen.

De to tok ut separasjon i april i år, og statsråden og statssekretæren i Erna Solbergs regjering kan komme til å møtes som motparter i flere rettssaker.

Per Sandberg stevnet i juli Line Miriam Sandberg for Oslo tingrett, mens sistnevnte har stevnet eksmannen for Senja tingrett.

– Veldig krevende

Sigbjørn Aanes, som inntil i fjor var Erna Solbergs høyt betrodde rådgiver, sier de nye opplysningene om konfliktnivået mellom de separerte ektefellene gjør det umulig for dem å sitte i samme regjering.

– Det må være veldig krevende. Det kom mange opplysninger som var helt nytt for omverdenen og som gjør at saken får en større og mer krevende dimensjon. Du kan ikke ha to personer som har en slik konflikt sammen på innsiden av regjeringen, sier Aanes til TV 2.

Rapporterte sikkerhetsbrudd i mai

Ifølge Adresseavisen rapporterte Line Miriam Sandberg i mai en bekymringsmelding til Statsministerens kontor om hans nye kjæresteforhold.

NÆR RÅDGIVER: Sigbjørn Aanes var i flere år statssekretær og rådgiver for statsminister Erna Solberg. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
NÆR RÅDGIVER: Sigbjørn Aanes var i flere år statssekretær og rådgiver for statsminister Erna Solberg. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Bekymringsmeldingen skal ha gått ut på at «fremmede makter» hadde flyttet inn hos statsråden, med referanse til Per Sandbergs kjæreste Bahareh Letnes.

Han fulgte opp det trekket med å rapportere sin fraseparerte kone for å ha lekket informasjon fra hans interne kalender, hevder avisen.

Verken Per eller Line Miriam Sandberg har ønsket å kommentere disse opplysningene overfor Adresseavisen.

Kontroversiell Iran-tur

Per Sandberg har fått massiv kritikk etter at han dro på ferie til Iran med sin nye kjæreste Bahareh Letnes uten å informere om det til regjeringen.

Sandberg hadde også med seg sin tjenestemobiltelefon, og flere har uttalt at Sandberg har satt til side rikets sikkerhet.

I ettertid har TV 2 kunnet fortelle at Per Sandberg takket nei til PST-briefer før han reiste både til Kina og Russland. Sandberg har ikke villet kommentere dette overfor TV 2, men skriver følgende i en sms til NTB: – Dette er rein løgn, som føyer seg inn rekken av løgner og usannheter fra TV 2 de siste 14 dagene. Dette er ren feighet.

– Dette tenker statsmininsteren på

Statsminister Erna Solberg, som senest før helgen uttrykte at Sandberg har hennes tillit, skal ifølge datteren til Per Sandberg være informert om konflikten mellom ektefellene:

– Bør Erna Solberg gripe tak i denne konflikten, og en av dem må ut av regjering?

– Jeg er helt sikker på at dette tenker statsministeren på. Det er veldig vanskelig nå som det viser seg at det er søksmål inne i bildet mens begge er inne i regjeringen.

– Verst for familien rundt

Aanes mener at intervjuet med Per Sandbergs datter viser en svært krevende situasjon for familien.

– Det folk som står i sånne kriser opplever, er at det er verst for familien rundt, som må stå og se på at en de er glad i står i stormen, sier den tidligere Solberg-rådgiveren.

Frp-leder Siv Jensen og statsminister Erna Solberg ønsker ikke å gi noen kommentar til denne denne saken. Verken Per Sandberg eller Line Miriam Sandberg har besvart TV 2s henvendelser i dag.