Juvelen herjet i debuten – reddet Everton etter utvisning

Hardtsatsende Wolves hadde en eventyrlig mulighet til seier i Premier League-comebacket etter Phil Jagielkas utvisning. Richarlison ville det annerledes.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se sammendrag av kampen i vinduet øverst!

Wolves – Everton 2-2

Everton-storkjøpet Richarlison stod for det meste gjestene skapte på Molineux Stadium.

I Watford, som han kom fra for 425 millioner kroner i sommer, hadde han bommet med sine 53 siste skudd i Premier League.

For Everton scoret han med sine to første. Først tuppet han Everton i ledelsen etter en dødball.

Så, på stillingen 1-1, tok han tilbake ledelsen da han spilte vegg med Cenk Tosun og plasserte ballen i hjørnet. Tidligere var Everton blitt redusert til ti spillere.

– Det er en veldig smart avslutning. Det er deilig å se, han skrur den så perfekt, sier Simen Stamsø Møller i TV 2s Premier League-studio.

Etter kampen ble brasilianeren trukket frem som banens beste i Premier League-studio foran Ruben Neves.

– Marco Silva la hodet på blokken for å hente ham. Han får en drømmedebut, og det er en lettelse at han har startet avbetalingen, sier fotballekspert Erik Thorstvedt.

– Richarlison har tro på seg selv og har mål om å spille seg inn på det brasilianske landslaget. Han har den fine kombinasjonen av teknikk og styrke. Han er ikke verdens høyeste fyr, men han kan vinne hodedueller. Det er mye i Richarlison-pakken, følger Thorstvedt opp.

Gult for frustrasjonstakling

I starten av kampen fikk Richarlison gult kort etter en takling han gjorde i ren frustrasjon, like etter å ha blitt felt og ikke fått frispark selv. Minutter senere ble han klippet da han stormet nedover linjen, og denne gangen fikk brasilianeren frispark.

Leighton Baines svingte inn. Michael Keane gikk i duellen, og ballen spratt til Richarlison på femmeteren. 21-åringen fikk det enkelt da han tuppet ballen i mål.

Utvisning og drømmefrispark

Like før pause ble de blå fra Liverpool redusert til ti menn på banen. Phil Jagielka rotet det ordentlig til med et dårlig touch som bakerste mann.

Midtstopperen var desperat etter å rydde opp, og hev seg inn i en takling for å stoppe Jota. Belønningen var rødt kort og frispark imot 18 meter fra mål.

– Det er riktig dømt. En kan ikke si noe på det, konkluderer Thorstvedt.

Ruben Neves stilte seg opp, og lurte Jordan Pickford da han skrudde ballen i keeperhjørnet fremfor over muren. Den engelske landslagskeeperen fikk en hånd på ballen, men klarte ikke å stoppe skuddet.

Treffet var praktfullt med kraft og mye skru. Likevel mener Thorstvedt Pickford kunne reddet den.

– Her gjør han en miss. Han står midt i mål, og får av en eller annen grunn en følelse av at ballen skal over muren. Da tar han et hopp inn. Hadde han ikke tatt det hoppet, hadde han reddet skuddet, forklarer den tidligere Tottenham-keeperen.

TV 2s fotballeksperter passet samtidig på å hylle langskuddspesialisten Neves, som nå har scoret sju mål fra utsiden av 16-meteren siden starten av forrige sesong – mer enn noen i Englands fire øverste divisjoner.

– Det er garantert mange klubber som har hatt lyst på ham, men Wolves klarte å holde på ham. Han ble med videre og har tro på prosjektet, og du ser hva slags kvalitet han har. Det er et veldig bra tilslag og et nydelig treff, mener Simen Stamsø Møller.

Jimenez brente kjempesjanse

Wolves fikk spille hele andre omgang med én mann mer, men brukte et kvarter på å spille seg til deres første store sjanse. Etter en time spilt ble nysigneringen Raul Jiménez spilt gjennom i bakrom på utsøkt vis, men avslutningen gikk rett på keeper.

Det utnyttet Richarlison.

Han skar innover i banen, og spilte til en feilvendt Tosun. Tyrkeren la den tilbake, og Evertons storsignering plasserte ballen forbi Rui Patricio.

Så var det Neves' tur til å stjele showet igjen. Wolves presset høyt, og ballen endte hos portugiseren langs linjen. 21-åringen svingte ballen inn mot Jiménez, som fikk en enkel jobb med å stusse ballen i mål etter et perfekt innlegg.

– Den høyrefoten er laget av gull, konkluderer TV 2s kommentator Jonas Bariås.

Lagoppstillinger

Wolves (3-4-2-1): Patricio - Bennett, Coady, Boly - Doherty, Moutinho (Gibbs-White), Neves, Jonny (Vinagre) - Costa (Bonatini), Jota - Jiménez.

Everton (4-3-3): Pickford - Coleman, Jagielka, Keane, Baines - Schneiderlin, Gueye - Walcott, Sigurdsson (Holgate), Richarlison (Digne) - Tosun (Niasse).