UT AV NORGE: Hermann Gabriel Rannberg Vildalen går fra Drammen til Ribe-Esbjerg.
UT AV NORGE: Hermann Gabriel Rannberg Vildalen går fra Drammen til Ribe-Esbjerg. Foto: Ruud, Vidar

Norsk landslagsspiller klar for dansk håndball

Hermann Gabriel Ranneberg Vildalen (22) forlater Drammen til fordel for Ribe-Esbjerg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Drammen Håndballklubb bekrefter i en pressemelding at Hermann Gabriel Ranneberg Vildalen forlater Drammen og kommer til å slutte seg til Ribe-Esbjerg. Danskene har kjøpt 22-åringen løs fra kontrakten.

Ovenfor TV 2 ønsker ikke klubben å si noe om hvor mye Ribe-Esbjerg betaler for Vildalen.

Overgangen skjer umiddelbart, og hovedtrener i DHK, Kristian Kjelling, forteller at det hele har skjedd fort.

– Det har vært en interesse tidligere i sommer, også ble det ikke noe av da, også kom det opp igjen for et par dager siden, så det har skjedd veldig fort, sier Kjelling til TV 2.

Videre forteller han at klubben som ble nummer to bak Elverum i fjorårets Eliteserie, kommer til å savne 22-åringen.

– Sportslig sett er det klart at det er et stort tapt, vi er glad for den tiden Hermann har fått sammen med oss, han har hatt stor betydning for oss, sier Kjelling og legger til:

– Rent sportslig, så er tidspunktet uheldig.

– Viser at de vil satse på ham
​For med kun en snau måned igjen til serieåpning, mister Drammen en av sine viktigste spillere.

– For hans egen utvikling er det et steg opp å spille i den danske ligaen, og når Ribe-Esbjerg kjøper han løs fra kontrakten, så viser det at de vil satse på ham. Det er bra for hans utvikling å gå dit, sier TV 2s håndballekspert Bent Svele og fortsetter:

– Samtidig er det trist for Drammen, som har tatt seg som mål til å utfordre Elverum. De mister nå en av sine beste og viktigste spillere, fortsetter Svele.

Vildalen fikk debut for landslaget i Golden League i begynnelsen av april, og Svele mener kristiansanderen er aktuell for en plass i VM-troppen i januar.

Kan nå langt
– Han er en av de aller mest seriøse og dedikerte spillerne i gamet. Jeg tror fort han kan bli proff i en av de store toppklubbene i Europa, og en solid landslagsspiller over tid, sa Drammen-trener Kristian Kjelling til Fædrelandsvennen etter landslagsuttaket til Christian Berge i april.

Drammen spilte i dag treningskamp mot Aalborg, uten Vildalen på banen. Kjellings menn fikk det tøft mot det danske mannskapet, som tok en komfortabel 30-25 seier.

Fjorårets nummer to i Eliteserien, serieåpner hjemme mot Falk Horten onsdag 5. september, mens Ribe-Esbjerg starter sesongen borte mot Mors lørdag 1. september.