Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det betyr at faregraden går direkte fra rød, som betyr ekstrem fare for ras, til statusen som innebærer at det ikke lenger er overhengende men moderat fare for store ras.

– Siden i morges har bevegelsene i fjellpartiet fortsatt å avta, i takt med at nedbøren har avtatt. Det registreres nå en hastighet i øvre del på 70 mm/d og i nedre del 3-4 mm/d. Til forskjell fra i dag morges er også bevegelsene i nedre del avtagende, sier geolog Lene Kristensen i NVE i en fersk dagsrapport.

Hastigheten i øvre del av Veslemannen akselererte som følge av store nedbørsmengder fredag kveld og kom opp i en hastighet som tilsvarer 40 cm i døgnet. Det gikk flere mindre skred i området mellom klokken 21 og 24 i går kveld.

11 beboere ble før helgen evakuert fra boligene sine. Det var sjette gangen de at bevegelsene i fjellet var så store at evakuering ble iverksatt.

Etter nedjusteringen lørdag klokken 14 får de evakuerte igjen flytte hjem.

De årlige bevegelsene i Mannen (utenfor Veslemannen) utgjør noen få cm i året, mens den mest aktive delen av Veslemannen har forskjøvet seg mer enn 1,4 m det siste året og nedre delen 9 cm. Veslemannen har et volum på 120 000 - 180 000 m3, det vil si rundt én prosent av det totale volumet av Mannen, skriver NVE.