KLAR FOR BRANN: Ifølge Bergens Tidende finansierer Brann overgangen med egne midler. Ruben Yttergård Jenssen hadde ett år igjen av kontrakten med Groningen.
KLAR FOR BRANN: Ifølge Bergens Tidende finansierer Brann overgangen med egne midler. Ruben Yttergård Jenssen hadde ett år igjen av kontrakten med Groningen. Foto: Brann.no.

Han blir erstatteren til Heltne Nilsen i Brann

Ruben Yttergård Jenssen (30) er tilbake i norsk fotball og har signert en kontrakt som strekker seg ut 2020 med gulljagende Brann.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter Brann på sine nettsider.

– Dette er en spiller som vil passe godt hos oss. Han er en erfaren ledertype og en person som dyrker den toppidrettskulturen vi ønsker å ha gjennom dønn seriøst arbeid hele tiden, sier sportssjef i Brann, Rune Soltvedt til klubbens nettsider.

– En av de bedre

Tromsøværingen Ruben Yttergård Jenssen kommer fra nederlandske Groningen og et låneopphold i gamleklubben Kaiserslautern i 2. Bundesliga.

Nå returnerer han til Eliteserien for å fylle hullet etter Sivert Heltne Nilsen på Branns midtbane i jakten på gullet i Eliteserien.

– Han er jo en spiller som er veldig god i den dype posisjonen på midten. Han er ikke den samme duellspilleren som Heltne Nilsen, men han er veldig trygg og god med ballen. Han har heller ikke så mye tempo, men i den rollen er han en av de bedre Brann kunne få tak i. En fin erstatter, sier TV 2 s fotballekspert Jesper Mathisen.

– Jeg regner med at når Brann henter ham, så er det for å bidra denne høsten. Så han er nok klar til å bidra ganske raskt. Selv om vi ikke har sett ham så mye de siste årene, vet vi godt hvilke kvaliteter og erfaringer han har, følger han opp.

Passet for familien

Yttergård Jenssen, som har en fortid i Tromsø med 179 kamper for gutan, står med 39 landskamper ​på CV-en. Ifølge Bergens Tidende har han sannsynligvis sin første Brann-trening onsdag. Dermed blir han ikke klar til kampen mot Molde på søndag.

Han forklarer at det passet godt for familien med Norge-retur.

– Jeg kjenner mange av spillerne fra før og tror jeg vil komme fort inn i gruppen. Det er flotte typer her som det blir fint å være på lag med, sier 30-åringen til klubbens nettsider.

Brann leder Eliteserien to poeng foran Rosenborg med 13 runder igjen av årets sesong.