Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge amerikanske myndigheter skal en ansatt i et flyselskap ha tatt seg om bord på flyet. Flyet var tomt for passasjerer, melder BBC.

Flyet fra Alaska Airs søsterselskap Horizon Air styrtet i sjøen nær Tacoma, sørvest for Seattle, kort tid etter at det lettet fra Seattle-Tacoma internasjonale lufthavn fredag kveld. Tilstanden til flygeren er foreløpig ukjent.

Flere videoer publisert i sosiale medier viser flyet sirkle i området på det som beskrives som «uberegnelig vis».

– En heisatur som gikk fryktelig galt, karakteriserte sheriff Paul Pastor i Pierce County flyvingen som, ifølge Seattle Times.

Ett klipp viser at flyet blir fulgt av et jagerfly.

– Vi bekrefter at et Horizon Air Q400-fly foretok en uautorisert avgang fra SeaTac ved 20-tiden, og at det har gått ned nær Ketron Island. Vi arbeider nå med å bekrefte hvem som var om bord. Vi har ingen grunn til å tro at det var verken passasjerer eller besetning om bord, bortsett fra personen som fløy flyet selv, skriver Alaska Airlines på Twitter i morgentimene lørdag norsk tid.

Tjenestemenn opplyser at flyet styrtet i sjøen, mens bilder viser en skogbrann på en øy etter styrten.

Pierce County Sheriff-kontoret sier hendelsen ikke var ett terrorangrep, og at mannen som fløy flyet var en lokal 29-åring, skriver BBC.

Jagerfly ble sendt på vingene etter at flyet tok av fra flyplassen.

Det savnede flyet er produsert av Bombardier og er et propellfly av typen Dash 8 Q400.

Lokalavisen Seattle Times skriver at lydopptak fra kommunikasjonen mellom flyet og flyplasstårnet dokumenterer at flygelederen forsøker å overbevise mannen om at han må lande flyet.

På opptakene høres det også at mannen gir uttrykk for at han er bekymret for om han har nok drivstoff, skriver avisen.

– Våre hjerter er hos familien til personen ombord og hos alle våre ansatte i Alaska Air og Horizon Air, sier Constance von Muehlen som er sjef i flyselskapet Horizon Air i en kunngjøring.

Hun bekrefter at det var en av deres ansatte som lettet uten tillatelse og senere styrtet.

Ifølge Pierce County Sheriff-kontoret er det bekreftet at mekanikeren var suicidal og at han var alene i flyet.

Kystvakten sendte et fartøy til stedet der øyenvitner sa de hadde sett en røyksøyle stige opp. Så langt er det ikke opplyst at verken flyet eller mannen er funnet, og mannens tilstand er ukjent.

– Mannen gjorde noe dumt og kan ha måttet bøte med livet, sa sheriff Paul Pastor i Pierce County lørdag morgen norsk tid.

(©NTB/TV 2)