LETAKSJON: 13 dykkere fra Skien Røde Kors Hjelpekorps, Bamble Røde Kors Hjelpekorps og Larvik brann og redning har siden i morges lett etter den savnede kvinnen.
LETAKSJON: 13 dykkere fra Skien Røde Kors Hjelpekorps, Bamble Røde Kors Hjelpekorps og Larvik brann og redning har siden i morges lett etter den savnede kvinnen. Foto: Telemark Røde Kors hjelpekorps

Avslutter søk etter kvinne som falt i havnebasseng

En kvinne ble lørdag morgen meldt savnet etter at hun falt i havnebassenget i Skien da hun skulle forlate en båt. Politiet har nå avsluttet leteaksjonen etter 12 timers leting.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– En mann som har en båt liggende i havnebassenget kontaktet oss. Han hadde møtt kvinnen på byen, og hun ble med han til båten. Da de senere skulle gå på land igjen, falt kvinnen i havet, fortalte operasjonsleder André Kråknes i Sørøst politidistrikt til NTB klokken 06.45 tidlig lørdag morgen.

Politiet ble varslet klokken 05.55.

– Han forsøkte å finne kvinnen, men kontaktet oss da han ikke fant henne. Vi har dykkere og helikopter på stedet og anser dette som en drukningsulykke, sier Kråknes.

Rundt klokken 19.30 opplyser politiet at den livreddende delen av aksjonen er avsluttet.

– Søket er avsluttet. Det er ikke lenger noen mulighet for å finne vedkommende i live, så vi vil gjenoppta søket i løpet av helga eller på mandag når vi får tak i rett utstyr, sier operasjonsleder Marianne Mørk i Sørøst politidistrikt til NTB.

Mannen i 50-årene har opplyst at begge var beruset. Ifølge han er kvinnen er mellom 40 og 50 år gammel.

– Vi jobber taktisk og forsøker å få tak i vitner som kan ha sett noe, sa operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud til TV 2 tidligere lørdag.

I forbindelse med saken ønsker politiet å komme i kontakt med føreren av en båt på 15 til 18 fot som kjørte nedover Skienselva i retning Porsgrunn.

Politiet opplyser til TV 2 at de antakeligvis vet hvem kvinnen er. De har også innhentet objektiv informasjon som tilsier at hun havnet i vannet fra andre vitner.

Politiet mistenker ikke at det ligger noe kriminelt bak hendelsen, men utelukker det ikke på nåværende tidspunkt.

(©NTB / TV 2)