IKKE PÅVIRKET AV SYKDOMMEN: Karoline Bjerkeli Grøvdal løp lekende lett inn til finaleplass i EM etter å ha fått opptakten til EM preget av sykdom.
IKKE PÅVIRKET AV SYKDOMMEN: Karoline Bjerkeli Grøvdal løp lekende lett inn til finaleplass i EM etter å ha fått opptakten til EM preget av sykdom. Foto: Hagen, Fredrik

Grøvdal lett til EM-finale etter sykdom

Karoline Bjerkeli Grøvdal har slitt med halsproblemer, men hadde ingen problemer med å ta seg videre til EM-finale på 3000 meter hinder i Berlin fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Grøvdal måtte avlyse torsdagens pressetreff for å være best rustet til kvalifiseringsløpet i hinder fredag. 28-åringen har fått trent normalt, og virket ikke preget da hun kontrollerte inn avansement til EM-finalen søndag.

– Det føltes veldig kontrollert ut. Det er deilig å være i gang, sa Grøvdal til NRK.

– Jeg ville kjenne hvordan kroppen fungerte etter å ha vært på sofaen i tre dager. Jeg følte meg veldig bra, så jeg tror jeg kan friskmeldes. Jeg er akkurat ferdig med en antibiotikakur, og tror ikke dette skal blusse opp igjen, la hun til.

Grøvdal tok umiddelbart ledelsen for å være først over hindrene, og var først fra start til mål i sitt kvalifiseringsheat med tiden 9.34,23.

Grøvdal byttet satsingsøvelse til 3000 meter hinder på tampen av forrige sesong etter et monsterløp under NM.

En voldsomt god prestasjon i Monaco forrige uke, der hun løp inn til 9.18,36 og årsbeste i Europa, har gitt henne favorittstempel før finalen på avslutningsdagen.