Kalddusj for Sarpsborg 08 – rotet bort ledelse

Sarpsborg hadde seier og et strålende utgangspunkt foran returen i lommen. Så kom kroatiske Rijeka tilbake ti minutter før slutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Sarpsborg-målet og Rijeka-drømmetreffet i vinduet øverst. Video med tillatelse fra Sarpsborg Arbeiderblad.

Sarpsborg 08 - Rijeka 1-1

– Kanskje vår beste prestasjon i min tid som sportssjef. Selvfølgelig litt kjedelig med utligning mot slutten, men dette lever, skriver Thomas Berntsen på Twitter.

Et Sarpsborg som har imponert hittil i Europaligaen tok imot Rijeka i første kvalifiseringskamp i tredje runde.

Allerede etter åtte minutter kom den første store sjansen. Rijeka satte opp et fint angrep på høyrekanten, før Maxwell Acosty testet skuddfoten.

Sarpsborg-målvakten Aleksandr Vasyutin reddet, men ga retur. På andreballen var Jon-Helge Tveita rett mann på rett sted, og reddet på streken.​

Etter 30 minutter ropte bortelaget på straffe, men dommeren vinket spillet videre. Like etter kom Rijeka til enda en stor mulighet.

Joonas Tamm skulle klarere en enkel ball, men klarte ikke å heade den langt nok. Heber snappet den opp og kom til avslutning alene med Vasyutin. Målvakten slo til med en kjemperedning, og gjorde at det fortsatt sto 0-0 på Sarpsborg stadion.

Noen minutter før pause kom Matti Lund-Nielsen til en avslutning. Skuddet gikk rett på målvakt Simon Sluga, men han glapp ballen. Sarpingene jaget returen, men sisteskansen klarte til slutt å klarere.

Etter en målløs, men spennende, førsteomgang, kom lagene på banen etter hvilen med ny giv.

Etter 51 spilte minutter satte Rijeka igjen opp et fint angrepsspill, denne gang på venstrekanten. Heber avsluttet fra skrått hold og ballen gikk i stolpen og ut.

Vasyutin var igjen i fokus noen minutter senere. En avslutning fra Alexander Gorgon skulle bare settes i venstre hjørne, men der sto sarpingenes Vasyutin og stilte opp med en ellevill redning.

I det 72. minutt tok sarpingene ledelsen. Et langt innkast fra kaptein Joachim Thomassen fant Joackim Jørgensen, som stusset den videre til Kristoffer Zachariassen. Bergenseren stanget ballen oppe i det høyre hjørnet.

I det 83. minutt svarte imidlertid kroatene. Fra 25 meter fikk Gorgon drømmetreff, og banket ballen i krysset. Denne gangen var Vasyutin var sjanseløs, og Rijeka fikk bortemålet de kom for.

Sarpsborg 08 endte dermed opp med å rote bort seieren, og har et tøft utgangspunkt foran returkampen neste uke.