VÅKNET I SISTE LITEN: Det så lenge stygt ut for Sigrid Borge i spydkvaliken, men det løsnet til slutt for spydesset fra Osterøy.
VÅKNET I SISTE LITEN: Det så lenge stygt ut for Sigrid Borge i spydkvaliken, men det løsnet til slutt for spydesset fra Osterøy. Foto: Borgen, Ørn

Til finale: – Kunne ikke svikte halve Osterøy

Spyd-Sigrid sikret finale i aller siste kast av dramatisk kvalifisering.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det så lenge mørkt ut for Sigrid Borge. De første kastene var svake. Men i siste omgang klinket hun til med 59,55, om sikret tiendeplass, og EM-finale i spyd.

– Det er typisk meg å vente til siste kast. Det er ikke første gangen i år, sukker hun.

Stor heiagjeng

Og kanskje var det jubelen fra en overraskende stor heiagjeng på tribunen på mektige som gjorde utslaget.

– Jeg sa til meg selv at jeg skulle til finale, så da var det bare å gjøre det, smiler hun, vel vitende om at hun ikke ville skuffe sine støttespillere på tribunen.

– Det var både familie, tanter, onkler, og masse folk fra min lokale sponsor. Nesten halve Osterøy var der. Jeg kunne ikke svikte da, ler hun.

– Må perse

Borge har hatt en bra sesong med flere topp seks-plasseringer i Diamond League. I alle store konkurranser har det beste kastet kommet i siste omgang. Det må hun forbedre dersom det skal være mulig med medalje i EM.

– Først og fremst må jeg være topp åtte etter tre kast. Så får vi se. Jeg må nok sette ny pers dersom jeg skal kjempe om topp-plasseringer, sier hun.

Hadde hun kastet like langt som persen i kvalifiseringen, så hadde hun blitt nummer to.

Så selv om det er flere foran på rankingen, så er mesterskap noe helt annet.

– Det er litt dødt inne på stadion, selv om det er en åpning i den ene enden. I dag var det også alt for varmt. Bikker det 25 grader, så er det for mye for en vestlending, ler hun.

– Heldigvis er det meldt litt kjøligere for finalen, så det er bra for meg, sier hun.