TIL ENGELSK FOTBALL: John Kitolano er blitt Wolverhamptons eiendom.
TIL ENGELSK FOTBALL: John Kitolano er blitt Wolverhamptons eiendom. Foto: Wolverhampton Wanderers

Bekreftet: Kitolano klar for Premier League-klubb

John Kitolano (18) har skrevet under for Wolverhampton.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Odd bekrefter på sine nettsider av John Kitolano er klar for den nyopprykkede Premier League-klubben Wolverhampton.

På Wolves' nettsider presenterer de Kitolano som «en høyt ansett norsk spiller».

– John er en spiller vi har beundret siden han debuterte som 16-åring, sier den nyopprykkede klubbens sportsdirektør, Kevin Thelwell.

– Siden vi rykket opp, er det blir en enda større utfordring å få unge spillere gjennom ungdomssystemet og inn på førstelaget. John er en spiller vi føler har det potensialet, og jeg ser frem til å følge med på fremgangen hans de kommende månedene, følger Thelwell opp.

Overgangssummen skal etter det TV 2 erfarer ligge på rundt ti millioner kroner med bonuser og diverse. Odd skriver at overgangsbetingelsene er konfidensielle.

– For en kompliment å bli hentet til en av de mest progressive klubbene. Rundt Jorge Mendes drives det som regel godt, og Wolves er nesten hjertebarnet hans. Detter også bra for landslaget på sikt. Dette er herlig. Det er gode nyheter, uttalte TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller tidligere denne uken.

Det norske stortalentet fikk 21 kamper for Odd etter debuten i april 2016.

– Han er en offensiv venstreback som har bra fart og gode ferdigheter. Han var veldig god i vinter og solid i vår. Han har holdt Thomas Grøgaard på benken i mange kamper, uttalte TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Onsdag gikk 18 år gamle Leo Skiri Østigård fra Molde til Brighton.