– Takk for at jeg fikk lov å elske deg

EIDSBERG/OSLO (TV 2): Vibeke Skofterud sin mor, bror og kjæreste holdt sterke og rørende minnetaler under begravelsen på torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Marit Stenshorne tok et rørende farvel med kjæresten Vibeke Skofterud i Eidsberg kirke torsdag.

Fra talerstolen sa Marit at Vibeke var det mest levende menneske hun noen gang har møtt.

Kjærestens farvel

– Hun kom inn i livet mitt som en virvelvind, og tok meg med storm. Det var et herlig kaos, leting etter bilnøkler og bankkort som ble borte. Du adopterte Felix etter første gang du var på besøk, og hadde et lidenskapelig forhold til han.

Videre fortalte kjæresten at de hadde så mange opplevelser og reiser sammen, og at de gledet seg vilt til ferien de så vidt rakk å starte.

– Det vi likte aller beste var hverdagen, en omelett om morgenen, en joggetur i skogen, eller å bare ligge på sofaen og se serier. Vi skulle bli gårdskjerringer, og leve sammen for alltid. Vibeke, du er min kjærlighet, og du gjorde meg lykkelig. Takk for at jeg fikk lov å elske deg, sa kjæresten, før hun kysset kisten.

– Takk for alt du ga meg, Vibeke

Vibeke Skofteruds storebror Tormod sa til den fullsatte kirken at han minnes energien, gapskratten, rævkrok og kjøttkaketrening første juledag.

– Jeg minnes alle samtalene, jeg minnes galskapen, lidenskapen og at hun utfordret meg til å være den jeg var. Jeg minnes stolthet, stahet og at hun sto for alt hun sa, og at hun var sterk i den hun var. Takk for alt du ga meg Vibeke, sa storebroren.

Se minneordene fra Vibekes mor og bror:

Åge Skinstad var neste taler ut. Han sa ved flere anledninger at Vibeke Skofterud var en helt spesiell person.

De to møttes for første gang på et juniorritt i 1996. På den tiden var Åge Skinstad trener for fire av Norges beste løpere, men likevel var det Vibeke Skofterud som skilte seg ut.

– Aldri før hadde jeg sett en løper gå klassisk som du gjorde. På stadion var det også lett å se at du var noe for deg selv, sa Skinstad.

Overbeviste alle

Videre fortalte Åge Skinstad om et minne som har satt seg fast hos ham. Midt på 2000-tallet jobbet han i Økokraft, som på dette tidspunktet hadde gått inn som hovedsponsor for landslaget.

Se Åge Skinstad sin tale her:

– Det var ikke alle som skjønte hvorfor vi skulle sponse langrennsløpere, men etter å ha møtt deg var alle overbevist. Du var ikke gamle jenta, men måten du behandlet samarbeidspartnere på hadde jeg aldri opplevd maken til. Smilet ditt fylte hele rommet, og du hadde et helt spesielt smittende humør, sa Skinstad.

– Kulere enn noen andre

I 2006 begynte han og jobbe i Skiforbundet. Skinstad fortalte at samlinger med og uten Vibeke var to vidt forskjellige ting.

– Etter et skuffende VM i 2009, skulle vi bygge et nytt lag og du gikk ut. Men det var først da du kom tilbake at eventyret startet. Skiforbundet har mye å takke deg for. Blant annet OL-gull i Vancouver og VM-gull i Holmenkollen. Ingen kledde popstjernestatusen i Spikersuppa, da dere mottok hyllesten fra tusenvis av publikummere. Du var kulere enn noen andre, både i og utenfor løypa, sa Skinstad.

Til slutt sa han:

– Det er bare noen få mennesker som klarer å være like glade når andre lykkes, som når de lykkes selv. Vibeke, du var helt spesiell, avsluttet Skinstad.