STÅR OVER PRESSEKONFERANSEN: Karoline Bjerkeli Grøvdal sliter med halsproblemer før hun skal i aksjon i EM.
STÅR OVER PRESSEKONFERANSEN: Karoline Bjerkeli Grøvdal sliter med halsproblemer før hun skal i aksjon i EM. Foto: Ruud, Vidar

Gullhåpet Grøvdal er blitt syk

Karoline Bjerkeli Grøvdal har fått halsproblemer og står over torsdagens pressetreff for å være best mulig rustet til kvalifiseringsløpet i hinder fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den norske gullkandidaten på 3000 meter hinder har pådratt seg en lettere irritasjon i halsen, heter det i en pressemelding fra Norges Friidrettsforbund.

– Jeg har gjort en medisinsk vurdering som tilsier at fokus er ett hundre prosent på å få henne best mulig rustet til å løpe hinder fredag. Det betyr at hun skjermes for alt annet, sier lege Ove Talsnes.

Grøvdal byttet satsingsøvelse til 3000 meter hinder på tampen av forrige sesong etter et monsterløp under NM.

– Jobben har hun gjort før mesterskapet. Men en infeksjon er aldri gunstig. Dette er en utholdenhetsøvelse, så det er jo ikke bra. Vi får håpe det ikke slår ut negativt for resultatet, sier TV 2s friidrettsekspert Christina Vukicevic Demidov.

En voldsomt god prestasjon i Monaco forrige uke, der hun løp inn til 9.18,36 og årsbeste i Europa, har gitt henne favorittstempel før finalen på avslutningsdagen søndag.

Kvalifiseringen fredag har startskudd klokken 12.30.