RØK UT: Jonathan Quarcoo.
RØK UT: Jonathan Quarcoo. Foto: Hagen, Fredrik

Quarcoo på sisteplass i semifinalen

Jonathan Quarcoo kom så vidt med til semifinale på 200-meteren i friidretts-EM onsdag. Der var det slutt for nordmannen med tiden 21,07.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Quarcoo var helt uten mulighet til å blande seg inn i kampen om finalebillett. Han ble sist i sin semifinale fra ugunstige bane én.

– Det var sykt gøy å løpe. Jeg skulle løpt litt fortere, men jeg tar med meg dette, sa han til NRK.

Elverumsingen hadde ikke helt dagen og noterte seg for fjerdeplass i sitt heat med 20,77 tidlig onsdag. Det er åtte hundredeler bak sesongbeste. Hans personlige rekord er 20,39.

– Dette var ikke det jeg håpet på. Det er vanskelig å si om det er kroppen som spiller på lag eller ikke. Jeg følte meg litt daff, men man blir jo det i varmen. Det har føltes bra i ukene før, og jeg tror egentlig at ting er som de skal, sa Quarcoo til NTB før det siste kvalifiseringsheatet.

Quarcoo måtte basere seg på å gå videre på tid, men måtte vente helt til siste forsøksheat før plassen i semifinalen var i boks. Nordmannen hadde nest best tid av dem som ikke gikk direkte videre fra hvert heat, og klarte dermed akkurat å ta seg videre.

Før start følte Quarcoo seg optimistisk og følte at han hadde mer inne enn det han har fått vist hittil i år. Han hadde i hvert fall ventet at det skulle bli sesongbeste.

Etter at det siste kvalifiseringsheatet fikk 21-åringen seg en liten gave da tiden hans likevel holdt til avansement.

EM i Berlin er Quarcoos andre mesterskap på seniornivå. Han var med under VM i London sist år også.

(©NTB)