CHELSEA-KLAR: Kepa Arrizabalaga.
CHELSEA-KLAR: Kepa Arrizabalaga. Foto: Chelseafc.com.

Bekreftet: Chelsea gjør Kepa (23) til verdens dyreste keeper

Kepa Arrizabalaga (23) har skrevet under på en sjuårskontrakt med Chelsea.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter London-klubben på sine nettsider.

– En rekke ting har gjort klubben attraktiv for meg: trofeene de har vunnet, spillerne, byen og Premier League. Jeg er veldig glad for at Chelsea har bestemt seg for å gi meg sjansen, sier rekordkjøpet til klubbens nettsider.

Chelseas sportsdirektør, Marina Granovskaja, opplyser at de har fulgt Kepa lenge.

– Han har allerede bevist hvilke kvaliteter han har. Kontrakten reflekterer hvilken tro vi har på ham, sier Granovskaja.

Sprenger Allison-rekorden

Athletic Bilbao bekreftet onsdag formiddag på sine hjemmesider at ukjøpsklausulen på 760 millioner kroner for Kepa var blitt innfridd.

Det betyr at Chelsea har overgått de drøyt 710 millioner kronene Liverpool betalte for Alisson, og gjort Kepa til tidenes dyreste keeper. Den nye burvokteren er samtidig Chelseas dyreste spiller gjennom tidene – en rekord som tidligere tilhørte Álvaro Morata-overgangen forrige sommer.

– Jeg så ham en gang for et år siden da jeg var i Napoli, og førsteinntrykket var at han er en veldig god keeper. Veldig ung, men en veldig, veldig god keeper, sa manager Maurizio Sarri etter tirsdagens treningskamp mot Lyon på Stamford Bridge.

Signeringen av Kepa kommer som en direkte konsekvens av at Thibaut Courtois har fått viljen sin med å presse gjennom en overgang til Real Madrid. Den spanske hovedstadsklubben bekreftet onsdag kveld at den belgiske keeperstjernen skal gjennom legesjekken torsdag formiddag.

Som et ledd i avtalen går Mateo Kovacic på et sesonglangt lån til de blå fra London.

– Tror Chelsea gjør et bra kjøp

I vinter var Kepa svært nær en overgang til nettopp Real Madrid.

Daværende trener Zinedine Zidane satte imidlertid foten ned for en overgang verdt 180 millioner kroner. Resultatet ble at Kepa forlenget kontrakten med Athletic Bilbao til 2025 og fikk en utkjøpsklausul på 760 millioner kroner. Chelsea tar nå sjansen på at Kepa, som står med én landskamp og var del av Spanias VM-tropp i sommer, er ekte vare og smeller den summen på bordet for å sikre seg en ny førstekeeper for fremtiden.

– Det er mye penger, men nå er det på tide at keeperne justeres opp prismessig. Forskning viser at keeperne koster mindre og tjener mindre. Det er rart med tanke på viktigheten de har i et lag. Vi ser at det er en justering her. Det er en naturlig del av markedet vi ser nå, sier TV 2s Premier League-ekspert Erik Thorstvedt.

Ser man på statistikken, har i alle fall Chelsea noe å glede seg til. Ifølge Opta hadde Kepa tredje flest redninger på avslutninger fra inne i sekstenmeteren i La Liga forrige sesong og nest høyest redningsprosent på straffespark.

– Man vet aldri på forhånd, men jeg tror Chelsea gjør et bra kjøp. Kepa er en bra keeper. Han virker også mentalt stabil og metodisk i keeperarbeidet. Han virker som en fin blanding av Courtois og de Gea. Lang, men ikke så hengslete som Courtois. Myk, men ikke så katteaktig som de Gea, sier Thorstvedt.

Chelsea nøyer seg trolig ikke bare med signeringen av Kepa. Ifølge flere troverdige kilder hentes Real Madrid-spiller Mateo Kovacic på lån til Vest-London.