Dødstallene stiger:

347 omkommet etter jordskjelvet i Indonesia

Indonesiske myndigheter sier at tallet på antall hjemløse har åttedoblet seg etter det kraftige jordskjelvet. Dødstallet har steget til 347.

STORE ØDELEGGELSER: Jordskjelvet i Indonesia hadde en styrke på 7, og så langt har 131 mennesker blitt bekreftet omkommet. Foto: Antara Foto
STORE ØDELEGGELSER: Jordskjelvet i Indonesia hadde en styrke på 7, og så langt har 131 mennesker blitt bekreftet omkommet. Foto: Antara Foto

Det opplyser det statseide nyhetsbyrået Antara onsdag ettermiddag.

Antall hjemløse og evakuerte har steget kraftig etter at redningspersonell har nådd fram til mer avsidesliggende områder på den populære turistøya Lombok.

Tirsdag ble det oppgitt at 20.000 var hjemløse, og onsdag var tallet åttedoblet.

De hjemløse trenger både mat, rent vann og medisiner. Flere lastebiler med nødhjelp har nådd fram til de midlertidige leirene der folk er innkvartert.

Ifølge militæret var fem fly med mat, medisiner, tepper, telt og vanntanker på vei fra Jakarta til Lombok onsdag morgen.

– Arbeidet med å evakuere folk er trappet opp, men det er fortsatt masse problemer på bakken, sier en talsmann for Indonesias nødetater, Sutopo Purwo Nugroho.

Samtidig har redningsmannskap trappet opp innsatsen for å finne omkomne i ruinene.

Onsdag morgen ble en død kvinne trukket fram fra en sammenrast moské nord på øya.

Dødstallet steg fra 105 tirsdag kveld til 131 onsdag morgen, og onsdag ettermiddag har tallet altså steget til 347. Ifølge myndighetene kommer det til å stige etter hvert som flere sammenraste bygninger blir gjennomsøkt.

Jordskjelvet rammet søndag kveld. Det hadde en styrke på 7 og var relativt grunt.

(©NTB)