I HARDT VÆR: De siste ukene har det stormet rundt fiskeriministeren Per Sandberg. Nå vurderer redaktøren i Fiskebladet å anmelde Sandberg etter en sms.
I HARDT VÆR: De siste ukene har det stormet rundt fiskeriministeren Per Sandberg. Nå vurderer redaktøren i Fiskebladet å anmelde Sandberg etter en sms. Foto: Roald, Berit/ NTB scanpix

PST avviser at de anbefalte anmeldelse etter Sandberg-SMS

Redaktøren i Fiskeribladet fikk nattlig SMS fra fiskeriministeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Karma vil bite dere bak, vær trygg», sto det i en tekstmelding fra fiskeriminister Per Sandberg (Frp) til Fiskeribladets redaktør Øystein Hage natt til lørdag.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er varslet om saken, og Fiskeribladet skriver at saken er oversendt til politiet for videre oppfølging.

– Jeg ble oppfordret av PST til å anmelde Sandberg til politiet, men jeg har ikke tatt stilling til om saken vil bli anmeldt, sier Hage til egen avis.

PST presiserer imidlertid overfor TV 2 at de henviste rutinemessig videre til rette instans og anbefalte redaktøren i Fiskeribladet å ringe sitt lokale politikontor.

Frustrasjon

Sandberg har henvist Fiskeribladets spørsmål i saken til Nærings- og fiskeridepartementet, hvor kommunikasjonssjef Martine Røiseland svarte følgende på vegne av Sandberg:

– Dette var aldri ment som en trussel, men uttrykk for min frustrasjon.

Også på Twitter tirsdag ettermiddag avviser PST oppfordringene om anmeldelse. I Twitter-meldingen skriver de at de har henvist redaktøren til lokalt politi.

Reagerer

Leder for næringskomiteen Geir Pollestad (Sp) mener Sandbergs svar til Fiskeribladet er flåsete og useriøst.

– Dette svaret understreker at det er en statsråd som ikke har full kontroll. Dette forsterker vårt spørsmål om Sandberg er egnet til å være statsråd, sier han til Fiskeribladet.

Også første nestleder i næringskomiteen Torgeir Knag-Fylkesnes (SV) mener det er useriøst.

– Hva det betyr at karma vil bite en bak, kan en spekulere vilt i. Sandberg har tidligere kommet med harde utfall mot meg som jeg bare flirer av. Det er useriøst, sier Fylkesnes.

(©NTB)