TRE FINALER: Men Jürgen Klopp står uten trofé etter to og en halv sesong som Liverpool-manager.
TRE FINALER: Men Jürgen Klopp står uten trofé etter to og en halv sesong som Liverpool-manager. Foto: Paul Faith

Hardere krav til Liverpool: – Nå må Klopp vinne ting

Liverpool-manager Jürgen Klopp har fått nye stjernespillere og en god sesongoppkjøring. Det må resultere i pokaler, mener TV 2s fotballekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Liverpool mot West Ham på TV 2 Sport Premium og Sumo søndag fra klokken 13.30. Avspark klokken 14.30. ​

Liverpool har vært i tre finaler under Jürgen Klopp, men står uten et eneste trofé siden Kenny Dalglish ledet klubben til triumf i Ligacupen mot Cardiff i 2012.

I sommer har ingen Premier League-klubber brukt mer penger enn Liverpool, som har forsterket stallen med Naby Keïta, Fabinho, Xherdan Shaqiri og Alisson Becker. Sistnevnte ble verdens dyreste keeper i sin overgang fra Roma.

Det gjør at det stilles hardere krav til Liverpool-manager Jürgen Klopp.

– Nå er Klopp kommet dithen at han må vinne. Om ikke Premier League, så har han et lag nå som må vinne ting, sier Simen Stamsø-Møller.

TV 2s fotballekspert mener det betyr større trofeer enn en ny Ligacup-seier.

– Da han kom til Liverpool, snakket han om at han skal oppnå suksess. Han ville ikke svare helt på hva det innebar, men han har så insinuert at de de har prestert frem til nå ikke er noe å feire. Pokaler er det som telles, sier han.

Stamsø-Møller mener Liverpool og Klopp har vært heldige i oppkjøringen.

– I en mesterskapssesong så har Liverpool hatt flaks. Nederland var ikke med i VM, så de har hatt Georginio Wijnaldum og Virgil van Dijk med hele tiden. Alisson er ny keeper og selv om det kan være mentalt slitsomt å spille VM, er det ikke så gærent. Senegal røk ut på gule kort, så Sadio Mané har fått ekstra hvile. Mohamed Salah gikk ut i gruppespillet uten å ha spilt mange kamper. Roberto Firmino satt stort sett på benken, uten at noen forsto det. Naby Keïta og Fabinho var ikke med og har trent på treningsanlegget, ramser TV 2-ekspert Simen Stamsø-Møller opp, før han fortsetter:

– Det er selvfølgelig gunstig. Klopp har fått ha spillerne på trening. Det er ikke alle klubbene som har det sånn. Det handler om flaks og uflaks til en viss grad, men Liverpool signerer spillere deretter.

Liverpool har tidvis gnistret i sommerens treningskamper, og tirsdag vant de 3-1 mot Torino i generalprøven. Stamsø-Møller mener det ikke nødvendigvis trenger å bety så mye før Premier League-starten mot West Ham søndag.

– Liverpool herjet i forsesongen i fjor også og slo Bayern München med mange mål. Så kom Watford i første runde, og det burde vært grei skuring, men det ble 3-3 i en stressende og hektisk avslutning, sier Stamsø-Møller.