SOLID EM-START: Martin Roe leder tikampen.
SOLID EM-START: Martin Roe leder tikampen. Foto: Kai Pfaffenbach

Roe leder tikampen etter tre EM-øvelser

Martin Roe tok over ledelsen i tikampen etter fjerdeplassen i kule under EM i Berlin. I lengdedelen ble det full fiasko for den franske VM-vinneren Kevin Mayer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter tre øvelser troner Roe på toppen av sammenlagtlista med sine 2673 poeng mot tyske Arthur Abeles 2636 på annenplass.

– En veldig god start, og det er vel ikke så mye mer å si. Nå gjelder det å holde fokus og ta en og en øvelse. Men det er ikke til å underslå at fortsetter jeg å gå uten noen bom, kan dette bli veldig bra, sa Roe ifølge Twitter-kontoen til Norges Friidrettsforbund.

26-åringen var nummer tre etter 100-meteren og lengdeøvelsen. I kule var han fjerde best med 15,48 meter i første forsøk. Han fulgte deretter opp med et støt som var ni centimeter kortere.

Roe avsluttet kulekonkurransen med et dødt støt.

Fransk sjokk

Tidligere på dagen var nordmannen best av alle i lengde. Med 7,61 meter senket han sin personlig rekord med seks centimeter. Det knallsterke hoppet kom på første forsøk.

Neste forsøk endte dødt for Roe, men han hadde gjort sakene sine såpass godt at det ikke gjorde noe. Han trengte ikke hoppe en tredje gang.

For franskmennene endte lengdekonkurransen i en spektakulær fiasko. Regjerende verdensmester Kevin Mayer hoppet dødt på alle tre forsøk og ble stående uten resultat. Samme skjebne led landsmennene Ruben Gado og Romain Martin. Med andre ord ble ingen av Frankrikes i alt ni hopp godkjent.

Solid løp

Roe innledet tikampen med en solid 100 meter etter et løp på 10,85. Det ga ham en delt fjerdeplass. To øvelser senere inntok han teten.

26-åringen var sju hundredels sekund bak sin bestenotering på 100 meter. Roe var også bare fire hundredeler bak tiden han hadde på distansen da han tidligere i år satte norsk rekord i tikamp.

Tirsdag kveld skal Roe først i aksjon i høyde, mens han avslutter dagen med 400 meter. Tikampen fortsetter med de siste øvelsene onsdag. Serien avsluttes med 1500 meter.