Oslo  20180101.
En person er bekreftet omkommet og flere skadd i en møteulykke på E18 mellom Langangen og Larvik natt til første nyttårsdag.
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Oslo 20180101. En person er bekreftet omkommet og flere skadd i en møteulykke på E18 mellom Langangen og Larvik natt til første nyttårsdag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Foto: Teigen, Trond Reidar

Mann (21) tiltalt for forsettlig drap etter frontkollisjon i motsatt kjørefelt

En 21-årig mann er tiltalt for drap etter at han kom over motsatt kjørefelt på E18 i Larvik og kolliderte med en annen bil. En 47 år gammel mann døde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge tiltalen krysset 21-åringen fra Telemark en sperring og fortsatte i feil kjørefelt med vilje, skriver Dagbladet.

21-åringen hadde en promille på 1,32 og er tiltalt for promillekjøring. I tillegg til drap, er han tiltalt for grov kroppsskade.

– Tiltalte har kjørt omkring tre kilometer i feil kjøreretning. Vi har avhørt ham og sitter på gode beviser i saken, sier politiinspektør Magnar Pedersen i Sørøst politidistrikt.

Både politiet og statsadvokatene i Vestfold, Telemark og Buskerud opplyser at det finnes fotomateriale. Dette skal vise minuttene før kollisjonen, men ikke selve hendelsen.

Kollisjonen skjedde natt til første nyttårsdag i år mellom Larvik og Langangen.

Den 47 år gamle trebarnsfaren Azad Hamam fra Skien døde på stedet, mens kona og deres fem år gamle datter ble alvorlig skadd. En sjuåring og en elleve måneder gammel baby fikk lettere skader. Familien var på vei hjem fra sydenferie.

Dagbladet har ikke kommet i kontakt med 21-åringens forsvarer, advokat Jon Anders Hasle.

Saken kommer opp for Larvik tingrett 26. september. Det er satt av tre dager til rettsbehandlingen.

NTB