NAKKESKADE: Kristoffer Barmen sliter med en nakkeskade. Lars Arne Nilsen håper hans nye rolle kan hjelpe på problemene.
NAKKESKADE: Kristoffer Barmen sliter med en nakkeskade. Lars Arne Nilsen håper hans nye rolle kan hjelpe på problemene. Foto: Hommedal, Marit

Tror ny rolle kan hjelpe på den mystiske skaden

Kristoffer Barmen roses for måten han erstattet Sivert Heltne Nilsen på mot Start. Treneren håper attpåtil den nye rollen kan hjelpe på nakkeproblemene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 2014 skadet Barmen nakken for første gang da han landet stygt etter en duell.

Mot Lillestrøm i høst skadet han nakken på ny, noe som resulterte i at han fikk headeforbud i sesongoppkjøringen. I vår, igjen mot Lillestrøm, fikk han seg en ny smell.

Da det spøkte for å rekke Odd-kampen i juni, sa Barmen dette om de langvarige problemene i et intervju med Bergens Tidende:

– Det er ikke så mye vi får gjort med det. Når jeg hviler og ikke gjør så mye, løsner det opp og blir bedre. Men med en gang jeg er i aktivitet, stivner det igjen.

– Den nye rollen kan hjelpe

Så lenge Brann ikke henter en direkte erstatter for Heltne Nilsen, kommer Barmen etter alt å dømme til å fortsette i den dype rollen på Branns midtbane.

Lars Arne Nilsen tror rolleforandringen kan hjelpe på nakkeproblemene.

– Med de problemene han har hatt, har indreløperrollen vært tøff for nakken. Det vet vi. Vi tror den rollen der skal være mye enklere å håndtere med nakkeplagene, sier Brann-treneren til TV 2.

Han forklarer det med at en går inn i duellene på en litt annen måte som midtbaneanker. Istedenfor å komme inn fra siden i mange tette dueller, kan han oftere hoppe opp med spillet foran seg.

– Det er mye tøffere å ligge oppe og være oppspillspunkt enn å komme bakfra. Vi tror det kommer til å være mye bedre for ham, forklarer Nilsen.

– Ikke bekymret når jeg er på banen

Selv holder hovedpersonen kortene tett til brystet på spørsmål om han tror den nye rollen kan hjelpe på plagene.

– Det får vi se på, sier Barmen til TV 2.

Midtbanespilleren sier at han «ikke kjenner så mye til» nakkeskaden i dag, og at den er «OK» etter smellen han fikk for om lag to måneder siden.

– Er du bekymret for nakken?

– Ikke når jeg er utpå banen, svarer 24-åringen.

Barmen roses

Nilsen forteller at Brann har jobbet hardt med å sette et nytt lag etter sønnens overgang, og er fornøyd med hvordan Barmen løste rollen.

– Han var veldig god. Det hadde jeg nesten forventet, for jeg vet at han kan løse den. Det var betryggende, mener Nilsen.

Barmen roses også av kollegene sine.

– Jeg synes det fungerte bra. Barmen var veldig bra i den dype rollen, og var rolig med ballen. Vi viser at vi har mange gode spillere. Det er viktig, konstaterer Fredrik Haugen.

– Barmen løste den rollen helt supert. Det ser ut som vi kan spille uten han (Heltne Nilsen, journ. anm) òg, sier Steffen Lie Skålevik.