FUNNET DREPT: 13 år gamle Sunniva Ødegård ble funnet drept 150 meter unna sitt eget hjem.
FUNNET DREPT: 13 år gamle Sunniva Ødegård ble funnet drept 150 meter unna sitt eget hjem. Foto: Privat / Scanpix

Drapssiktet 17-åring avhøres på nytt tirsdag

STAVANGER (TV 2): Mandag er det en uke siden Sunniva Ødegård (13) ble funnet drept på Varhaug. Den siktede 17-åringen har så langt nektet å la seg avhøre. Tirsdag vil det bli gjort et nytt forsøk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag 30. juli slo Sør-Vest politidistrikt full drapsalarm etter at 13 år gamle Sunniva Ødegård ble funnet død på en sti, 150 meter unna sitt eget hjem på Varhaug i Rogaland.

En 17 år gammel gutt er siktet for drapet, etter at han først ble kalt inn som vitne i saken.

Han nekter straffskyld, men bekrefter at han har vært på stedet hvor 13-åringen ble funnet død.

Avhøres på nytt

Den siktede 17-åringen har så langt kun avgitt en forklaring. I forrige uke ble det gjort et nytt forsøk på å avhøre den siktede, men avhøret ble avbrutt etter kort tid.

– Det ble i går gjort forsøk på nytt avhør av siktede i drapssaken på Varhaug. Siktede har ikke ønsket å forklare seg på nytt. Han står fast på sin første forklaring, sa politiet i forrige uke.

I en pressemelding mandag sier politiet at de vil forsøke et nytt avhør av 17-åringen på tirsdag.

– Vi har en avtale om å forsøke nytt avhør tirsdag. Det er viktig for oss å vite hva han har gjort denne kvelden, sier etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl, til TV 2.

Han har nå blitt flyttet til Bjørgvin ungdomsfengsel i Bergen.

Etterlyste par

Politiet fortsetter nå med ulike etterforskningsskritt, og gjennomfører både taktiske og tekniske undersøkelser, samt vitneavhør.

– Vi har jobbet med lavere takt i helgen, men fortsetter arbeidet i dag. Det gjenstår fortsatt en god del arbeid, men politiet har god oversikt i denne saken, sier leder for personseksjonen i Sør-Vest politidistrikt, Bjørn Kåre Dahl i en pressemelding mandag.

Torsdag i forrige uke etterlyste politiet et par i 20-årene, som de hadde fått tips om at gikk tur i området mellom klokken 22 og 23 søndag kveld. Mandag bekrefter politiet til TV 2 at de mener de har kommet i kontakt med paret.

– Vi vet at Sunniva forlot vennen sin 22.15 søndag kveld, og etter det er vi interessert i å komme i kontakt med vitner som kan ha observert Sunniva, sier Dahl, til TV 2.

– Vet hvor hun ble drept

Varhaug er en liten bygd med drøye 3000 innbyggere, og drapet har rystet det lille tettstedet.

Det er fortsatt en rekke spørsmål som står ubesvart. Politiet har ikke ønsket å gå inn på hvordan Sunniva Ødegård ble drept, og om hvorvidt funnstedet er det samme som åstedet.

Da TV 2 snakket med etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl på fredag, bekreftet han imidlertid at de vet hvor 13-åringen ble drept.

– Det er riktig at vi har en formening om hvor åstedet er, men vi ønsker ikke å si noe mer om hvor vi tror det er, sa Dahl på fredag.

13 år gamle Sunniva Ødegård begraves i Varhaug kirke fredag 10. august, klokken 11.30.