Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En 41 år gammel tsjekkisk turist er blitt drept i et haiangrep i Rødehavet utenfor Egypt, opplyser landets miljødepartementet søndag, ifølge nyhetsbyrået UPI.

Turisten mistet livet rett utenfor feriebyen Marsa Alam sør-øst i landet, opplyser Atef Wagdy i byrådet til den egyptiske avisen Ahram Online.

Angrepet skjedde fredag, men er først nylig blitt kjent.

– En delegasjon fra miljødepartementet og en annen delegasjon fra naturreservatet i Rødehavet etterforsker hendelsen og forsøker å lokalisere haien, sier han.

En kilde i det tsjekkiske utenriksdepartementet opplyser til The Telegraph at mannen hadde svømt ut fra stranda da haien angrep. Han var på ferie i den egyptiske byen sammen med familien, som nå har returnert til hjemlandet.

LEK: Barn leker i Rødehavet ved Marsa Alam. Foto: AP Photo/Nariman El-Mofty
LEK: Barn leker i Rødehavet ved Marsa Alam. Foto: AP Photo/Nariman El-Mofty

En hotellresepsjonist forteller til den samme avisen at turistene fortsatt kan bade i området, og at de ikke har fått noen instrukser om å begrense tilgangen til strendene. Egyptiske myndigheter er spesielt sensitive når det gjelder trusler mot den viktige turistindustrien i landet, som er i ferd med å ta seg opp igjen etter flere år med nedgang.

I 2015 ble en tysk kvinne drept i et annet haiangrep ved den egyptiske Rødehavskysten.