KRAFTIG BRANN: Flere ble evakuert etter at en kraftig brann brøt ut på et tak på en bygård i Oslo.
KRAFTIG BRANN: Flere ble evakuert etter at en kraftig brann brøt ut på et tak på en bygård i Oslo. Foto: Siw Borgen

Brann i bygård i Oslo er slukket

Taket på en bygård på Grünerløkka har fått kraftige skader etter en brann søndag kveld. Politiet mistenker at en engangsgrill var årsaken til brannen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nødetatene fikk melding om brannen i Biermanns gate klokka 21.42. Brannvesenet i Oslo opplyste at det brenner på taket i bygget og at brannen er kraftig.

– Vi har sju biler på stedet, og jobber med å få slukket brannen. Bygget er nytt og spredningsfaren ser ikke ut til å være særlig stor, sier Morten Brattli i brannvesenet til NTB tidligere søndag kveld.

Like før klokken 23.30 forteller operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Politiet i Oslo til NTB at brannen er slukket.​

– Det er veldig kraftige brannskader på taket. Vi har ikke fått melding om skader på leiligheter, men jeg er per nå ikke sikker på om alle leilighetene er beboelige nå, på grunn av eventuelle røykskader, sier Hekkelstrand.​

Brattli sier at mange beboere har beveget seg ut av bygget. De fleste har nå fått returnere til sine hjem.

– 58 evakuerte fra blokka, men ingen eksponert for røyk, opplyser Oslo politidistrikt på Twitter.​

Toftes gate har vært stengt av som følge av brannen, men ved 23.15-tiden melder politiet at trikken igjen går som normalt forbi brannstedet.

Politiet skriver på Twitter at de mistenker at det var en engangsgrill som utløste brannen. De er nå i kontakt med flere gutter som har brukt denne grillen.

(©NTB/ TV 2)