Hjemmeflause for Vålerenga: – De er og blir en middelhavsfarer

Vålerenga måtte nøye seg med ett poeng på hjemmebane mot Sandefjord.

Vålerenga – Sandefjord 2-2

Sportsnyhetene: Se målene øverst

– Den førsteomgangen er det dårligste jeg har sett av Vålerenga på mange år. I andre var de gode, og fikk to mål helt på tampen, sier Steffen Iversen i TV 2s fotballxtra.

– Det er surt for Sandefjord, som ledet 2-0. Men det er helt greit med uavgjort, legger Iversen til.

Tidlig straffe
Flamur Kastrati scoret kampens første mål fra straffemerket etter tre minutter etter selv å ha gått ned i feltet.

Mohamed Ofkir sikret 2-0 med en perle etter 79 minutter, før Peter Michael skapte fornyet spenning etter 89 minutter.

Felix Horn Myhre ordnet poengdeling med et skudd via en Sandefjord-spiller på overtid av den dramatiske kampen.

Vålerenga har ikke vist storform siste kampene. Ronny Deilas menn tapte 1-5 mot Molde i siste kamp før ferien, og kom til oppgjøret mot Sandefjord med kun ett poeng på de tre siste kampene.

– Vålerenga er og blir en middelhavsfarer. De bruker masse penger og skifter spillere i hytt og pine. Men det er noe de ikke får til, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Også Steffen Iversen er skuffet over det hans gamle klubb har vist denne sesongen.

– Jeg savner litt sjel i klubben, og føler ikke de har hentet spillere som har det. Deila har hatt mange nye spillere, og det er ikke bare å knipse og så fungerer det. De trenger tid. Men lar de Deila få det tror jeg han får orden på sakene.

Sjokkstart
Sandefjord sjokkerte hjemmepublikummet i Oslo da Flamur Kastrati gikk i bakken innenfor straffefeltet etter bare to minutter. Spissen tok straffesparket selv, og banket ballen opp i vinkelen.

Vålerenga serverte Sandefjord flere sjanser etter stygge feilpasninger senere i omgangen. Adam Larsen Kwarasey måtte først i aksjon på et skudd fra Pau Morer etter tjue minutter, før keeperen fikk se et skudd fra Mohamed Ofkir gå i tverrliggeren rett etterpå.

Keeperen fikk en travel første omgang, og etter halvtimen fikk han så vidt en hånd på et skudd fra Håvard Storbæk.

Dramatisk
Vålerenga kom mer med inn mot pause, og etter 36 minutter holdt Eirik Holmen Johansen på å rote det til for seg selv. Keeperen glapp ballen på et skudd fra Bård Finne, men heldigvis for bortelaget trillet ballen på utsiden av stolpen.

Debutant Erik Israelsson kunne scoret i sin første kamp for VIF like før pause, men midtbanespilleren headet over fra tre meter etter et frispark i innleggsposisjon.

Vålerenga fortsatte trykket i andre omgang, og Sam Johnsons erstatter Peter Michael burde scoret i starten av omgangen, men spissen headet utenfor fra fem meter.

– Det er tydelig at de har fått skikkelig kjeft i pausen. De har vært bedre på to minutter enn de var i hele første omgang. Den første var fryktelig, fryktelig trist, sa Iversen like etter hvilen.

Det samme gjorde han da han på utrolig vis klarte å heade over fra kun to meter etter 64 minutter.

Pontus Engblom hadde en heading i stolpen mot slutten av kampen, men det var Ofkir som ordnet 2-0. Midtbanespilleren la ballen til rette på 16-meteren, før han curlet ballen i det høyre hjørnet.

Men Vålerenga kom tilbake. Michael fikk satt inn 1-2 mot en utrusende Johansen minutter før slutt, før Felix Horn Myhre som reddet poeng for Ronny Deila.