ENERGILØS: Petter Northug må fortsatt trene alternativt.
ENERGILØS: Petter Northug må fortsatt trene alternativt. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Northug står over landslagssamling

Petter Northug står over landslagssamlingen i Steinkjer kommende uke. Langrennsprofilen mangler energi og trener alternativt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skriver Norges Skiforbund i en melding til mediene som meldte seg på pressetreff i Steinkjer tirsdag.

– Petter Northug har fortsatt ikke fått energien helt tilbake og trener derfor alternativt, ikke klar for treningssamling, skriver medieansvarlig Gro Eide.

Meldingen kommer noen dager etter at Northug ikke kjente seg i form til å konkurrere under Blinkfestivalen i Sandnes.

– Petter har de siste dagene vært lav på energi og kjenner seg ikke i form til å konkurrere, sa landslagstrener Arild Monsen om forfallet i en pressemelding.

– I samråd med Petter har jeg derfor tatt beslutningen om at han ikke går Blink, noe vi begge synes er svært beklagelig for arrangøren, men hensynet til helsetilstand må dessverre prioriteres.

Northug brukte slutten av julimåned i Spania sammen med familien. Før han dro, slo han landslagskompisene i jaktstarten på rulleski i Kristiansand. 32-åringen var også med i et renn i Telemark før det.

– Petter har trent veldig bra over en god periode, men slik situasjonen er nå har vi ikke «råd til» å ta noen sjanser med tanke på den kommende skisesongen, sa Monsen.

Northug er tilbake på sprintlandslaget etter å ha brutt med landslaget etter VM i Val di Fiemme i 2013. Siden har han satset på egen hånd med sitt eget team, før han før denne sesongen gjorde comeback.

(©NTB)