Mann døde etter å ha havnet i brevann

En mannlig turist er bekreftet omkommet etter å ha havnet i Nigardsbrevatnet i Jostedalsbreen nasjonalpark i Sogn og Fjordane.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klokken 17.09 fikk politiet i Vest politidistrikt melding om at en person var savnet etter å ha falt i vannet i Nigardsbrevatnet.

– En isblokk har falt i vannet og tre personer skal ha blitt truffet av isblokken, forteller operasjonsleder for Vest politidistrikt, Helge Blindheim, til TV 2.

Ifølge Blindheim klarte to av dem å komme seg opp av vannet, mens den tredje ble meldt savnet. Det skal være snakk om tre turister. De to andre turistene er en mann og en kvinne.

Klokken 18.13 opplyste Blindheim til TV 2 at en livløs person var funnet i vannet av ambulanse på stedet.​ Politiet opplyste da at personen lå svært vanskelig til, noe som gjorde at nødetatene slet med å få mannen opp fra vannet.

Ved 19.20-tiden meldte politiet på Twitter at mannen er bekreftet død av lege på stedet.

– Det var en redningsmann fra et redningshelikopter som fikk mannen på land. Det ble satt igang livreddende førstehjelp på stedet, men livet stod ikke til å redde.

Blindheim opplyser om at identiteten eller nasjonaliteten til mannen enda ikke er kjent. Politiet har nå startet en etterforskning på stedet.

Kommunen har opprettet et kriseteam for mannen og kvinnen.

En luftambulanse, et redningshelikopter og redningsdykkere fra Bergen ble tilkalt i forbindelse med hendelsen.

Nigardsbrevatnet er en innsjø i Luster kommune i Sogn og Fjordane.