SKYTEEPISODE: En mann er innlagt på sykehus etter at han ble skutt på Oppegård i Akershus.
SKYTEEPISODE: En mann er innlagt på sykehus etter at han ble skutt på Oppegård i Akershus. Foto: Ørn Borgen / NTB Scanpix

Mann skutt på oppegård:

Fortsatt ingen pågrepet – navngitt mann etterlyst

Politiet søker etter en rundt 50 år gammel mann som skal ha skutt en annen mann i låret utenfor en Kiwi-butikk på Oppegård lørdag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag klokken 16.15 fikk politiet melding om en skyteepisode på Oppegård i Akershus. Der viste det seg at en mann hadde skutt en annen mann i låret utenfor en Kiwi-butikk.

Gjerningsmannen rømte fra stedet, og politiet satte i gang et omfattende søk. Det aktive søket ble avsluttet lørdag kveld, og politiet har beveget seg over i etterforskningsfasen.

Kan være bevæpnet

Søndag morgen er gjerningsmannen fortsatt ikke funnet, og ingen personer er pågrepet i saken.

– Vi fortsetter etterforskningen, som vi holdt på med til langt på natt. Politiet søker nå etter en navngitt person, sier politiadvokat ved Øst politidistrikt, Åsmund Yli, til TV 2 søndag morgen.

Væpnet politi søker etter gjerningsmannen etter at en mann ble skutt i låret på Oppegård lørdag ettermiddag. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix
Væpnet politi søker etter gjerningsmannen etter at en mann ble skutt i låret på Oppegård lørdag ettermiddag. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix

Den etterlyste mannen er beskrevet som rundt 50 år gammel, 180 cm høy, lys i huden, skallet, og det er sagt at han har flippskjegg og tatoveringer. Mannen kan være bevæpnet.

– Vedkommende er etterlyst, og vi bruker de ressursene vi har for å finne ham. Vi har hentet inn flere vitneobservasjoner, sier Yli.

Ifølge politiadvokaten er den antatte gjerningsmannen hjemmehørende i det samme området som hendelsen skjedde.

Utenfor livsfare

Ifølge politiadvokaten er det for tidlig å slå fast hvorvidt hendelsen kan knyttes til noe spesielt miljø, men sier det er mye som tyder på at det er en relasjon mellom offeret og gjerningsmannen.

– Det har vært noe bakenforliggende forut for hendelsen. Men jeg ønsker ikke å gå nærmere inn på det på nåværende tidspunkt, all den tid vi ikke har kontroll på gjerningspersonen, og andre vitner kan forklare seg, ser han.

Yli opplyser at fornærmede er innlagt på sykehus, tilstanden beskrives som stabil. Mannen ble alvorlig skadd etter å ha blitt skutt i låret, men skal være utenfor livsfare.