I SUPERSLAG: Anders Mol og Christian Sørum er helt ustoppelige om dagen.
I SUPERSLAG: Anders Mol og Christian Sørum er helt ustoppelige om dagen. Foto: Ronald Speijer

Mol/Sørum vant overlegent – klar for semifinale

Anders Mol og Christian Sørum tok sin 17. strake seier da de kjørte over de østerriske paret Clemens Doppler/Alexander Horst.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var aldri tvil om hvem som var sterkest i kvartfinalen lørdag kveld. Det norske paret vant det første settet 21-14 på bare 17 minutter.

Det andre settet ble jevnere og østerrikerne ledet på et tidspunkt 8-7. Da tok den norske duoen tak i kampen og vant til slutt 21-18.

Nå venter det nederlandske paret Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen i semifinale. Majorturneringen avsluttes med finale søndag kveld.

Tøff åttedelsfinale

En stund så det ikke helt bra ut sett med norske øyne. Brasilianske Ricardo Santos/Guto Carvalhaes tok første sett med sifrene 21-16, og dermed måtte Mol/Sørum vinne neste sett for ikke å ryke ut.

Det lå og vippet, men til slutt trakk nordmennene det lengste strået med 21-19.

I sett nummer tre var derimot Mol/Sørum skikkelig i dytten igjen og valset over brasilianerne med 15-5.

Mol og Sørum vant komfortabelt sine to første kamper i Wien.

De siste ukene har den formsterke duoen satt norsk sandvolleyball på hodet. For to uker siden gikk de hele veien og vant Norges første EM-gull siden 1997. Uken før tok de den første norske triumfen på verdenstouren på 20 år med finaleseier i majorturneringen i sveitsiske Gstaad.

(©NTB)