Rosenborg seiret i naboduellen: – De var best i alt som foregikk

Rosenborg viste at de fortsatt er storebror i byen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sportsnyhetene: Se målene over!

Ranheim – Rosenborg 1-3 (1-2)

Rosenborg gikk rett i strupen på Ranheim, og tok ledelsen tidlig. Anders Trondsen doblet ledelsen med en kanon, før Erik Tønne reduserte for hjemmelaget.

Etter hvilen jaktet Ranheim på utligning, men Rosenborg punkterte kampen.

– Det var en fin kamp. Vi hadde god kontroll og burde ledet mer til pause. Det var viktig å vise at vi fortsatt er det klart beste laget i Trondheim, sier Trondsen til TV 2 etter kampen.

– Ranheim har imponert oss alle i 2018, men i dag møtte de storebror. Rosenborg var stort sett best i alt som foregikk ute på det nye kunstgresset, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Tabelltopp og favorittstempel
Etter seieren tar Rosenborg seg til topps på tabellen, og legger press på Brann før mandagens kamp mot Start.

– Det var Brann som var gullfavoritter et par uker før sommerpausen, men nå er det ingen tvil om hvem som er favoritt til å vinne Eliteserien 2018, sier Mathisen, og tror Rosenborg blir vanskelige å møte utover høsten.

– Man skal huske på at RBK har veldig mange av sine beste spillere skadet og uaktuelle til denne kampen, så de vil bare bli sterkere mot slutten av sesongen.

Ranheim-trener Svein Maalen var imponert over det Rosenborg viste.

– De skaper mange sjanser, og vinner meget fortjent. Det er den beste motstanderen vi har hatt her i år, sier Maalen til TV 2.

Aggressivt til verks
Rosenborg viste tidlig hvem som er storebror i byen. Etter tolv minutter befant Alexander Søderlund seg helt umarkert på venstresiden. Med et strålende innlegg fant han høyrefoten til Mike Jensen i feltet. Danskens lekre avslutning fant hjørnet bak Even Barli i Ranheim-målet.

– Mike Jensen har vært strålende på RBK-treninger de siste ukene, og i kveld ser vi det samme i kamp. Han scorer det første målet, er hele tiden spillbar offensivt og så gjør han en enorm jobb uten ball, Mathisen.

– Om han kan finne tilbake til sitt beste nivå kan mye av RBK sine offensive utfordringer være løst, legger Mathisen til.

Drømmetreff
Etter 25 minutter måtte keeperen gi tapt igjen. Anders Trondsen la ballen til rette og serverte et virkelig kremmerhus. Skuddet fra distanse suste i krysset via tverrligger.

– Jeg fikk et litt dårlig førstetouch. Men så ropte Lundemo at jeg skulle skyte, og da prøvde jeg. Så fikk jeg godt treff.

Ranheim virket rystet, og Rosenborg kom til flere gode muligheter etter 2-0 målet. Både Søderlund og Bendtner var nær nettsus.

Rosenborg-stjernene tok ikke vare på mulighetene, og da dukket plutselig en trønder opp på motsatt side. Erik Tønne kombinerte flott med Mads Reginiussen, og overlistet André Hansen fra kort hold.

Mike Jensen var stor i den første omgangen, og like før pause sto kun tverrligger i veien for danskens andre mål.

Dermed ledet Rosenborg 2-1 til pause.

Jaget utligning
Etter forrykende tempo før pause roet kampen seg noe utover i den andre omgangen. Etter 66 minutter kunne en gammel RBK-kjenning satt fyr på kampen. Øyvind Storflor kom alene med André Hansen, men sisteskansen gjorde en god regning.

Ikke lenge etterpå måtte Hansen igjen redde RBK, da Erik Tønne kom alene igjennom. Den manglende uttellingen straffet seg raskt, da Rosenborg fikk frispark i god posisjon. Barli gjorde en strålende redning på forsøket fra Jonathan Levi, men kunne ikke hindre at Marius Lundemo pirket returen i mål.

Med 1-3 gikk luften ut av Ranheim-ballongen. Dermed tok Rosenborg seieren, og klatret til topps i Eliteserien.

Brann kan ta tilbake tabelltoppen med seier mot Start mandag.