STOR UTRYKNING: Store politistyrker leter etter gjerningsmannen som har skutt en mann i benet ved en Kiwi-butikk på Oppegård.
STOR UTRYKNING: Store politistyrker leter etter gjerningsmannen som har skutt en mann i benet ved en Kiwi-butikk på Oppegård. Foto: Jan Helge Rambjør/TV 2

Mann skutt på Oppegård

Gjerningsmannen er på frifot etter at en mann ble skutt i låret på Oppegård i Akershus.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag ettermiddag ble en mann skutt i låret av en annen mann utenfor en Kiwi-butikk på Oppegård i Akershus.

Politiets innsatsleder på stedet, Knut Hammer, opplyste lørdag til TV 2 at politiet har avsluttet det aktive søket etter gjerningsmannen.

– Vi har fulgt de sporene vi har hatt ut fra åstedet, og fulgt vitneobservasjonene vi har fått inn, sa han like etter klokken 18.30.

Søndag morgen opplyser politiet overfor TV 2 at gjerningsmannen fortsatt er på frifot.

– Vi har ingen nye opplysninger om hvor han er nå, så nå går vi over i etterforskningssporet, hvor vi undersøker åstedet, avhører vitner og avventer nye observasjoner, sier Hammer.

Politiet har sperret av adressen der skytingen skjedde.

Innsatsleder Erik Hammer.
Innsatsleder Erik Hammer. Foto: Jan Helge Rambjør/TV 2

Relasjon mellom de involverte

Innsatslederen sier til TV 2 at det er en relasjon mellom gjerningsmann og offer, men vil ikke gå nærmere inn på dette.

– I forbindelse med et møte her i dag har det blitt en krangel. Offeret har blitt skutt, og har fått en alvorlig skuddskade i låret, sier Hammer.

Politi på stedet fikk stanset blødningen i benet til mannen som ble skutt. Han er fløyet til Ullevål sykehus.

– Er det fare for publikum?

– Jeg kan ikke utelukke det. Jeg har ingen grunn til å tro at han skal være farlig for andre, men han har skutt en person og vi har ikke funnet noe våpen på stedet, så det kan hende han har våpen med seg, sier Hammer.

Væpnet politi er på Oppegård hvor en mann er blitt skutt.
Væpnet politi er på Oppegård hvor en mann er blitt skutt. Foto: Jan Helge Rambjør/TV 2

Ønsker tips

Store væpnede politistyrker lette etter gjerningsmannen lørdag ettermiddag, blant annet fløy politihelikopter rundt i området.

Politiet har fått bistand av nasjonale ressurser i søket, opplyser operasjonsleder i Øst politidistrikt, Ronny Årstein, til TV 2.​​

Politiet ønsker tips om observasjoner av gjerningsmannen, som beskrives slik:

«Mann ca. 50 år, 180 cm høy, lys i huden, skallet, har flippskjegg og tatoveringer. Iført beige bukse og hvit singlet. Kan være bevæpnet.»

– Vi er ikke sikre på identiteten til vedkommende, men har et navn vi går ut ifra. I kveld jobber vi med å oppspore mannen, sa Årstein til NTB lørdag.

Ifølge Østlandets Blad har skytingen skjedd utenfor en Kiwi-butikk. Motiv og hendelsesforløp er foreløpig ukjent. Det er startet etterforskning og politiet har gjort avhør av vitner på stedet.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 16.15 lørdag ettermiddag. Det var VG som først omtalte saken.