Mann i 50-årene knivstukket om bord på skip i Nordsjøen

Sør-Vest politidistrikt rykket fredag kveld ut til et skip i Nordsjøen, etter meldinger om at en person var blitt knivstukket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet fikk melding om en knivstikking på et skip i Nordsjøen rundt 22.40 fredag kveld.

Politiet reiste sammen med helsepersonell med Sea King ut til skipet. Det bekrefter Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding.

Gjerningspersonen ble pågrepet klokken 01.07, og er siktet for grov kroppsskade.

Uenigheter om bord

Fornærmede ble fraktet til Stavanger universitetssykehus med Sea King. Tilstanden er alvorlig, men stabil.

– Gjerningspersonen er opplyst å være ukrainsk statsborger, fornærmedes statsborgerskap er ikke bekreftet, men det er opplyst at han er fra Krimhalvøya, skriver politiet i pressemeldingen.

Vakthavende jurist i Sør-Vest politidistrikt, Bjarte Myklebust, sier til TV 2 at var uenigheter om bord som førte til knivstikkingen.

– Den siktede er en mann i 40-årene, og den fornærmede er i 50-årene. Relasjonen mellom de to er ukjent, bortsett fra at de var kolleger, sier Myklebust.

Den fornærmede mannen var bevisst da han ble fraktet til sykehus.

Etterforsker saken

Skipet er portugisisk, og har i utgangspunktet jurisdiksjon om bord. Norsk politi ble likevel kalt ut til stedet og politibetjentene var om bord på fartøyet og utførte straksetterforskning etter anmodning fra skipets kaptein.

– Skipet var under transport, men valgte å kjøre inn til kaien i Egersund, hvor politibetjentene og siktede ble sluppet av. Skipet ankom kaien 05.00 i natt. Siktede er fremstilt for legeundersøkelse, skriver politiet videre i pressemeldingen.

Politiadvokaten sier at de etterforsker saken, og at de vil ta kontakt med portugisiske myndigheter, som er flaggnasjon.

– Vi har ikke fått detaljer om nøyaktig hvor skipet befant seg da henelsen skjedde. Det kan se ut til at det skjedde utenfor norsk territoriet, sier Myklebust.